Evropski dan za delodajalce: za še bolj učinkovito sodelovanje delodajalcev z ZRSZ


ooz_celjeEna od aktivnosti Zavoda RS za zaposlovanje v okviru Evropskega dneva za delodajalcev bo letos dvanajst zajtrkov z delodajalci, ki jih zavod pripravlja v sodelovanju z OZS in obrtno-podjetniškim zborničnim sistemom in bodo 7. aprila 2016.

Zavod RS za zaposlovanje bo letos, podobno kot lani, organiziral DAN PRI MIKRO IN MALIH DELODAJALCIH. V okviru tega načrtuje obisk 300 mikro, malih in srednje velikih delodajalcev ter organizacijo 12 zaposlitvenih sejmov, na katerih bo najmanj 70 delodajalcev iz dejavnosti gostinstva, turizma in logistike izvedlo hitre sestanke z brezposelnimi osebami.

Na dogodku bo aktivno sodelovala tudi OZS z organizacijo poslovnih zajtrkov na 12 OOZ, praviloma na območju vsake od območnih služb zavoda. Namen dogodka je poudariti pomembnost malih in srednje velikih delodajalcev kot potencialnih zaposlovalcev, vzpostaviti povezave in partnerstvo z delodajalci in njihovimi združenji ter zbornicami, pridobiti informacije o prostih delovnih mestih z namenom izboljšanja posredovanja na prosta delovna mesta in izboljšati učinkovitost sodelovanja med delodajalci in zavodom. Poleg zajtrkov na ta dan zavod načrtuje še več aktivnosti za promocijo svojih storitev.

Evropski dan za delodajalce bodo sicer v tednu med 4. in 8. aprilom pripravili v vseh državah EU na pobudo Evropske mreže javnih zavodov za zaposlovanje. Ta želi z Evropskim dnevom za delodajalce povečati prepoznavnost evropske mreže javnih zavodov za zaposlovanje kot strokovne mreže na področju trga dela z zagotavljanjem svojih storitev po meri delodajalcev ter pospešiti še tesnejše sodelovanje med delodajalci in javnimi zavodi po Evropi in krepiti njihov ugled.

Na srečanju boste imeli možnost in priložnost postaviti konkretna vprašanja ter predstaviti vaše izkušnje in realne potrebe, vezane na zaposlovanje.

 

Vabimo vas k udeležbi na srečanje s predstavniki Zavoda RS za zaposlovanje v okviru Evropskega dneva za delodajalce, ki bo

v četrtek, 7.4.2016, ob 8.00 uri

v prostorih OOZ Celje

 

 

Potrditev vaše udeležbe pričakujemo na e-mail: [email protected] do vključno srede, 6.4.2016.

Veselimo se srečanja z vami!