Gorenje spomladi napovedovalo odpuščanja, sedaj potrebuje nekaj sto delavcev

20. 08. 2020 06:00

Še ob koncu aprila so iz Gorenja prihajale zaskrbljujoče vesti, ko naj bi skupina Hisense Gorenje Europe do konca leta odpustila skupaj 2200 vseh zaposlenih v svojih tovarnah. Od tega kar 1000 v Sloveniji – v Velenju 700, v družbi Hisense Gorenje Europe s sedežem v Ljubljani pa 300.

A sedaj iz Velenja prihajajo spodbudne novice. Ob rekordni količini naročil, ki so glede na lani večja za tretjino, rast naročil pa naj bi se nadaljevala tudi v naslednjem letu, so v Gorenju namesto masovno odpuščati, začeli masovno zaposlovati. Potrebujejo namreč več sto delavcev.

V Gorenju so še spomladi napovedovali masovno odpuščanje, ko naj bi brez dela v Velenju ostalo 700 zaposlenih, od tega večina proizvodnih delavcev, sedaj pa iz Gorenja prihajajo popolnoma drugačne informacije. Zaradi rekordne količine naročil so namreč v zadnjih desetih dneh že zaposlili okoli 240 delavcev, do konca avgusta pa naj bi jih potrebovali in zaposlili še 350.

V tem delu leta je sicer povečanje naročil običajno, a kot pojasnjujejo v Gorenju so količine letošnjih naročil rekordne in večje kot kadarkoli prej. Do konca leta so namreč naročila v primerjavi z lani vsak mesec večja za več kot 30 odstotkov, od okoli 20-odstotno rast pa pričakujejo tudi v začetku prihodnjega leta.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,614 seconds.