Gostinske terase v Celju nič več ne samevajo (foto). Frizerskim salonom pregorevali telefoni

04. 05. 2020 17:24

4. maj je dan, ko so gostinski lokali v Celju in drugod po Sloveniji lahko odprli svoje terase. Sprehodili smo se po ulicah in preverili, kako so ljudje to sprejeli.

gostilne_celje_2020_naslovna16. marca je slovenska vlada sprejela odlok, s katerim so gostinci svoja vrata zaprli. Ukrep je trajal mesec in pol. V ponedeljek, 4. maja, so gostinski lokali v Celju in drugod spet lahko odprli svoje terase. Vstop v lokal je možen ob nošenju obrazne maske, za opravljanje toaletne potrebe, sicer pa vstop v notranjost ni možen. Med drugim so se odprli tudi frizerski saloni, Osrednja knjižnica Celje ter muzeji. Velja tudi omeniti, da je za parkiranje v modri coni zopet potrebno plačati parkirnino.

gostilne_celje_2020_00Gostinski lokali v Celju odprli svoje terase

Sprehodili smo se po mestnih ulicah, da bi se na lastne oči prepričali, kako poteka delo. Večina gostincev, ki imajo primeren prostor pred poslopjem, se je odločila, da gostom odpre svojo ponudbo. Nekaj lokalov pa je še vedno zaprtih. V galeriji si lahko ogledate, kakšen obisk so imeli v zgodnjem popoldnevu.

Natakarji in natakarice stole in mize razkužujejo po vsakem obisku. Nosijo zaščitne maske, obiskovalci so lahko brez njih. Ulice mesta so polne ljudi na sprehodu in marsikomu se prileže počitek ob kavici ali pivu. Gostinci, s katerimi smo se pogovarjali, so nam povedali, da so z obiskom že sedaj zadovoljni, proti koncu tedna pa pričakujejo večji naval.

Obiskovalci so po večini zelo zadovoljni, da so končno zopet prišli na svoj račun. Strahu pred izpostavljanjem ne čutijo, še vedno pa previdnost ni odveč.

Vrste pred frizerskimi saloni

V enem izmed frizerskih salonov so nam povedali, da so polno zasedeni za naslednje tri tedne, največ dela pa imajo s telefonskimi klici strank. Pred enim izmed njih so nam povedali, da čakajo na vrsto več ur, saj imajo naročene stranke prednost, ostale pa sprejmejo, če imajo možnost.

Starejši gospod nam je povedal, da je prišlo tudi do iskrenja med dvema gospodoma, ki sta bila preveč neučakana. Na srečo so se strasti pravočasno umirile. Zato tudi mi priporočamo, da se pri frizerju predčasno naročite, da ne bi prihajalo do slabe volje. Predvsem pa bodite potrpežljivi.

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
211 queries in 3,275 seconds.