Hotel Celjska koča z junijem dobiva novega najemnika


Hotel Celjska koča z junijem prehaja pod upravljanje novega najemnika. To bo postalo celjsko podjetje Pišek Gostinstvo d.o.o., ki zaenkrat načrte s hotelom še ne razkriva, a naj bi te javnosti natančneje predstavil konec junija. V vsakem primeru bo osnovna dejavnost Celjske koče ostala enaka kot prej.

S hotelom je doslej upravljal lastnik, torej podjetje ZPO d.o.o.. Hotel je upravljavsko in kadrovsko v težave zašel med epidemijo, zato so se odločili hotel oddati zunanjemu najemniku.

Novi najemnik bo moral poleg ostalih pogojev delovanja, upoštevati tudi določilo, da obdrži vseh šest še zaposlenih v hotelu. Čaka pa ga tudi kar nekaj obnovitveno-vzdrževalnih del, ki jih hotel po dveh letih omejenega obratovanja nujno potrebuje.

V začetku maja je javno podjetje ZPO d.o.o. objavilo zbiranje ponudb za oddajo Hotela Celjska koča z gostinsko in namestitveno infrastrukturo. Do roka za oddajo je prispela zgolj ena popolna ponudba. To je oddalo celjsko podjetje Pišek Gostinstvo d.o.o., katerega direktor in lastnik je Mitja Pišek, sicer sin znanega celjskega podjetnika in mestnega svetnika Petra Piška. Slednji v sinovem podjetju opravlja funkcijo prokurista. Pišek Gostinstvo d.o.o. bo tako s 1. junijem prevzelo upravljanje hotela, ki skupaj premore dobrih 1.290 kvadratnih metrov površin s pripadajočim funkcionalnim zemljiščem. Hotel lahko v svoje namestitvene kapacitete sprejme preko 70 gostov, še nekaj več pa jih lahko pogostijo v gostinskem delu obrata. V sklopu hotela je tudi wellness center.

In kakšni so načrti novega najemnika?

Novi najemnik načrtov s hotelom še noče razkriti. Kot so nam namreč sporočili iz podjetja, bodo natančno vizijo in načrte s Celjsko kočo predstavili konec junija. A kot izhaja iz besedila pogojev javne ponudbe za oddajo hotela, se bo na Celjski koči še naprej opravljala gostinska, wellness in hotelska dejavnost s celostno ponudbo hrane, pijače in namestitvenih kapacitet ter zunanjo gostinsko enoto. Poleg tega bo novi najemnik še naprej izvajal prodajo kart za smučišče, bob-kart progo, pustolovski park in ZIP Line.

Prav tako ni znano, koliko je podjetje Pišek Gostinstvo v svoji ponudbi ponudilo za mesečno najemnino. Glede na izhodiščno ceno mesečne najemnine v pogojih za oddajo ponudbe, pa ta zagotovo ni nižja od 4.147,24 evrov mesečno. Novi najemnik bo s hotelom upravljal najmanj pet let.

B.S.