Hotela Turška mačka in Aera ni kupil nihče, v naslednjih dneh še nekaj dražb objektov propadlih celjskih podjetij

24. 09. 2018 20:59

Nekdaj bleščeči celjski hotel Turška mačka, ki je zaprt že desetletje, se je danes neuspešno ponujal na dražbi. V naslednjih dneh bodo nove lastnike skušali dobiti še slaščičarna Zvezda, Aero in Gostilna pri mostu.

turska-mackaDanes je potekala prva dražba nekoč enega izmed najeminentnejših hotelov v Celju, hotela Turška mačka. Bila je neuspešna, saj stečajnemu upravitelju celjskega podjetja Domine nepremičnine, Benjaminu Pačniku, hotela ni uspelo prodati.

Nihče namreč do izteka roka ni poravnal 30 tisoč evrov varščine za že desetletje zaprt hotel. Izklicna cena za hotel Turška mačka v izmeri 957 kvadratnih metrov je bila sicer slabih 500 tisoč evrov.

slascicarna-zvezdaV naslednjih dneh sledi še nekaj dražb nekdanjih ponosov Celja. Že jutri se bo na dražbi ponujala slaščičarna Zvezda, katere izklicna cena je 300 tisoč evrov. Še danes je bilo možno za udeležbo na dražbi vplačati 20 tisoč evrov. Ali se je kdo prijavil bo znano jutri.

Tudi to legendarno slaščičarno bo prodajal stečajni upravitelj podjetja Domino nepremičnine, Benjamin Pačnik. Poslovni prostor v izmeri 406 kvadratnih metrov se bo prodajal skupaj z notranjo opremo slaščičarne.

aero-skladisceV sredo pa bosta potekali še dve veliki dražbi. Na eni se bodo prodajali skladiščni prostori propadle tovarne Aero na Ipavčevi ulici v Celju. Skladiščni prostori se bodo prodajali v dveh sklopih. V prvem sklopu se bo prodajal posamezen del upravne stavbe, parkirišča in zelenica. Poleg tega bodo ponujene še premičnine znotraj stavbe (umetnine, oprema, računalniki,…). V drugem sklopu pa se prodajata dve skladišči nevarnih odpadkov in kotlovnica s pripadajočo trafo postajo in opremo. Oba sklopa se prodajata po izklicni ceni 1,4 mio evrov. Varščino za udeležbo na dražbi v višini dobrih 70 tisoč evrov je mogoče poravnati še jutri. Stavbo bo prodajala Alenka Gril, stečajna upraviteljica podjetja Aero. (dodano naknadno: tudi dražba Aera ni bila uspešna)

gostilna-pri-mostuIstega dne, kot Aero, se bo na dražbi prodajal še en lokal v sklopu propadlega podjetja Domine nepremičnine. Stečajni upravitelj Benjamin Pačnik bo ponudil prostore nekdanje Gostilne pri mostu. Izklicna cena za poslovne prostore v izmeri 115 kvadratnih metrov, gostinskega dela v izmeri 308 kvadratnih metrov, ter pomožne prostore v izmeri 191 kvadratnih metrov je 300 tisoč evrov. Varščino v višini 20 tisoč evrov je mogoče vplačati še jutri.

ingradV začetku oktobra pa se bo na dražbi ponujal še en nekoč markanten objekt v Celju. To je Ingradova poslovna stavba na Lavi 7. Stečajna upraviteljica podjetja Projektivni biro Celje v ponudbi za dražbo ni specificirala višino varščine (zbiranje ponudb je nezavezujoče) niti izklicne cene objekta.

Ali bodo naštete prodaje uspešnejše, kot današnja prodaja Turške mačke bo znano v prihodnjih dneh.

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 0,813 seconds.