Hrvati po hoji po ljubkem Celju odšli na pojedino in doživeli šok


Po slovenskih družabnih omrežjih in kmalu za tem v medijih so v zadnjem času večkrat zaokrožile vesti o zasoljenih računih pri naših sosedih, ki so z novim letom za uradno plačilno sredstvo prevzeli evro.

Objave so dosegle odzven tudi na Hrvaškem, od koder po odpravi mejnega nadzora na slovensko stran prihaja čedalje več gostov, tudi v Celje.

Portal Net.hr tako poroča o malce drugačnem šoku, ki so ga doživeli hrvaški obiskovalci knežjega mesta, ki so se odpravili v eno od celjskih restavracij. Pričakovali so namreč (precej) višji račun, kot so ga na koncu prejeli. Iz njega je razvidno, da so si privoščili tudi celjsko pizzo, kar pomeni, da je pomembno vlagati tudi v ponudbo, vsaj domače zvenečih, če že ne avtohtonih jedi.

Na velikonočni ponedeljek so utrujeni od hoje po ljubkem Celju, kot je navedla sodelavka pri sosedih precej uveljavljenega spletnega medija, želeli tudi nekaj pojesti. S pomočjo internetnega iskalnika so se odločili za lokal in bili na koncu prijetno presenečeni, čeprav so bili najprej prepričani, da nekaj ni v redu.

Svoje poročanje je zaključila z besedami, ki, verjamemo, da ne potrebujejo prevoda: “Što se nas tiče – dolazimo ponovo!”. Dobrodošli še kdaj!