Inovativnost – glavna prednost novonastalih podjetij

24. 05. 2013 18:12

Živimo v času, ko je v praktično vsaki drugi novici, ki jo zasledimo v medijih tako ali drugače omenjana besede »kriza«. Dejstvo je, da je gospodarska kriza vsem dobro znana in ima direktno ali posledično vpliv na vsakega od nas. Ampak kriza je vsekakor tudi priložnost za številna novonastala podjetja, ki s svojo inovativnostjo želijo potrošnikom ponuditi nekaj novega, drugačnega in boljšega.

Velik poudarek v zadnjem času je tudi na okoljski ozaveščenosti in zdravi prehrani. To je vsekakor priložnost, ki jo številni posamezniki in podjetja že nekaj časa poskušajo izkoriščati s svojimi storitvami in produkti. Med omenjena podjetja sodi tudi pred kratkim nastala Spletna trgovina Onej. Njihova zgodba se je začela z rastlinskimi olji, ki so pridelana na domači način in ne vsebujejo nobenih umetnih dodatkov.

100% rastlinska olja so že nekaj časa močno popularna, saj se ljudje zavedajo njihove pomembnosti pri zdravi prehrani. Pa tudi pravo, domače bučno olje na solati predstavlja povsem drugi okus, kot vse preveč uporabljena mešanica rastlinskih olj, katero oljarne ponujajo v želji po maksimiranju dobička, z dodajanjem nizko kvalitetnih olj.

Tega, kot nam zatrjujejo pri Spletni trgovini Onej, pri njih ne boste zasledili. Kvaliteta je stvar, pri kateri kompromisov ne želijo delati. Podjetje se raje posveča inovativnosti in drugačnosti. To dokazujejo tudi z izdelki, ki za Slovenijo niso vsakdanji. V to kategorijo sodi vsekakor sezamovo olje, ki ga podjetje proizvaja na svoj, Prekmurski način, ki se že več desetletij uporablja za proizvodnjo bučnega olja. Podobno velja tudi za čedalje bolj uporabljeno mandljevo olje, ki ga uporabljajo predvsem mlade mamice za nego svoje in dojenčkove kože.

Gre torej za blagovno znamko, o kateri bomo v prihodnosti vsekakor še velikokrat slišali. Njihovo prednost namreč predstavlja tudi dejstvo, da lahko olja naročite kar na dom iz svojega naslonjača. Vsekakor tudi to predstavlja prihodnost in določen potencial, katerega bi tudi drugi lahko začeli izkoriščati. Slovenija ima namreč veliko znanja, ki pa se ga vse preveč zavrača in zaničuje. Podobni projekti pa nam dajejo upanje, da bo prej omenjena beseda »kriza« uporabljena kar se le da redkeje. Potencial vsekakor je, znanje tudi. Čas je torej le, da to začnemo ceniti.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 1,898 seconds.