Katera podjetja v Celju bodo letos zaposlovala?


deloDa bi v novem letu končno dobili službo, si najbrž želi večina od nekaj manj kot 130 tisoč uradno brezposelnih Slovencev. Na Zavodu za zaposlovanje je trenutno razpoložljivih manj kot 1000 delovnih mest.

Kapljico v morje bomo poskusili kaniti s tem člankom  – nekatera večja podjetja v Celju in okolici smo povprašali, ali bodo letos zaposlili kakšnega novega sodelavca. Morda lahko službo dobite prav vi.

 Žal nam mnoga podjetja, na katera smo naslovili vprašanja, niso odgovorila. Ali se utapljajo v prošnjah za delo in ne želijo dajati preveč upanja ali pa se utapljajo v rdečih številkah, ki bodo na cesto poslale še tretnutno zaposlene.

Kakorkoli, cilj članka je bil poiskati zaposlovalce – in nekaj smo jih vendarle našli!

Zaposlujejo – za določen čas

V Energetiki Celje so lani na novo zaposlili enega delavca, še štiri zaposlene so nadomeščali. Za letošnje leto so načrtovali dve novi zaposlitvi, ki pa so ju že realizirali  s pogodbama za določen čas, je za Celje.info pojasnila Marjeta Vodenik iz Energetike Celje.

Manj natančni glede številk so bili v družbi Frutarom Etol d.o.o., kjer pravijo, da so lani na novo zaposlili sodelavce na področju trženja, področju zagotavljanja kakovosti in na področju proizvodnje. Odpuščali niso, a tudi še ne vedo, ali in koliko novih delavcev bi lahko zaposlili letos.

gradbenistvoV Remontu so lani za določen čas zaposlili 11 ljudi (tesar, zidar, tehnolog, ključavničar, delavec, vodja del, keramičar, mizar,…), odpustili so 3 delavce. Letos načrtujejo 4 zaposlitve za določen čas (zidarje, slikopleskarje), nam je pojasnila Mateja Smerkolj iz Remonta.

V času sezone bodo pomagali upokojenci!

V podjetju Izletnik Celje je lani delovno razmerje prenehalo 11 delavcem, od tega 8 voznikom avtobusa. Razlogi za prenehanje so bili predvsem odhodi v pokoj (4 primeri) in potek pogodbe o zaposlitvi za določen čas (4 primeri). Na novo so zaposlili 7 ljudi, med njimi 5 voznikov avtobusa.

Kot nam je pojasnila Božena Urlep Vinter, letos načrtujejo, da bodo v času sezone zaradi povečanega obsega dela za določen čas zaposlili približno 10 voznikov. Predvidevajo, da bodo na delo poklicali nekaj upokojenih voznikov, s katerimi bodo sklenili ustrezne pogodbe za opravljanje občasnega dela.

Lani zaposlili 19 ljudi, največ elektromonterjev

elektroV Elektru  Celje lani niso odpuščali, na novo pa so zaposlili 19 ljudi, med njimi največ elektromonterjev.

Za letos načrtujejo podobno število zaposlitev kot v preteklem letu, pri čemer bodo upoštevali predvidene odhode sodelavcev zaradi upokojitev in potrebe delovnega procesa.

Večinoma bodo zaposlovali za določen čas, pojasnjuje Vladka Geršak Preskar iz Elektra Celje. Kot pravi, vse razpise za prosta delovna mesta objavljalo na spletnih straneh družbe in Zavodu za zaposlovanje.

V podjetju Gradia lani niso odpustili nikogar, zaposlili pa so dipl.ing.gradb. in gradbenega tehnika. Za letos novih zaposlitev ne načrtujejo, nam je pojasnil direktor Aleš Balek.

Manj dela za dijake in študente

V Energetiki Celje so nam pojasnili, da dijake ali študente potrebujejo skozi vse leto, odvisno od potreb v poslovnih in tehničnih procesih.

V Elektru Celje bodo najverjetneje delali dijaki in študenti na učni praksi, občasno morda tudi študenti preko študentskih servisov.

Tudi v Remontu so nam pojasnili, da bodo obvezno šolsko prakso opravljali 2 dijaka in 2 študenta. Glede na potrebe bodo dijake ali študente medse povabili tudi v družbi Frutarom Etol.

t: ur