Kdo bo Gazela 2017 savinjsko-zasavske regije?

02. 10. 2017 21:22

V četrtek bodo znani zmagovalci prestižne podjetniške nagrade Gazela 2017 za savinjsko-zasavsko regijo. Med nominiranci za letošnjo Gazelo so preboldsko družinsko podjetje Ograje Kočevar, Šotori Petre z Vranskega, ki so bili med nominiranci že lani, in žalski Tehnos. Zmagovalec bo regijo zastopal na finalnem izboru za zlato gazelo 25. oktobra v Ljubljani.

Letos bodo že 16. leto zapored izvedli regijski (6 regij) in nacionalni izbor Gazela za najuspešnejša hitro rastoča podjetja v Slovenij.

V savinjsko-zasavski regiji občina Celje sicer še vedno drži primat največjega števila najhitreje raztočih podjetij, saj jih letos premore kar 24 izmed 100. Kljub temu pa med tremi nominiranci za Gazelo 2017 savinjsko-zasavske regije ni celjskega podjetja.

Letošnji nominiranci so namreč preboldsko družinsko podjetje Ograje Kočevar, Šotori Petre z Vranskega, ki so bili nominiranci že lani, ter žalski Tehnos. Velenjska Plastika Skaza, regijska zmagovalka zadnjih treh let in zlata gazela leta 2014, letos ni med nominiranci.

Dnevniku, ki je projekt Gazela pod svoje okrilje sprejel leta 2005, glede naše regije zapišejo, da je v primerjavi z drugimi pri odpiranju novih delovnih mest nekoliko bolj zadržana, saj so samo podjetja, ki so se letos uvrstila na seznam 100 najhitreje rastočih po indeksu rasti prodaje med letoma 2011 in 2016, v tem obdobju odprla 1405 novih delovnih mest, kar pomeni 105-odstotno rast, preostalo regijsko gospodarstvo pa je 821 delovnih mest izgubilo.

Sicer je na samem vrhu lestvice stotih najhitreje rastočih podjetij savinjsko-zasavske regije družba Ograje Kočevar, na drugem pa je vojniško podjetje Čepin, sledi od nedavnega celjski Eko Lux, ki ga lani na lestvici 100 najuspešnejših še ni bilo. Visoko, na četrtem mestu, ostaja tudi prav tako celjska AG-montaža. Lestvico najdete tukaj (klik!).

Kot še izpostavljajo v Dnevniku je savinjsko-zasavska regija po številu prejetih zlatih gazel od leta 2001 najuspešnejša. V 16 letih izborov je v tej regiji namreč ostalo kar šest zlatih gazel.
macke-rasstvava-polsi

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 0,742 seconds.