Kdo je dobitnik sejemskih priznanj Mestne občine Celje za leto 2022?


Tudi na letošnjem sejmu MOS so bila podeljena tradicionalna sejemska priznanja Mestne občine Celje. Letošnji prejemniki so podjetje CoGreen iz Destrnika, Mr. Bee Nika Poslek iz Zgornje Polskave in domače podjetje Celjske mesnine.

Priznanja je predstavnikom podjetij predala podžupanja Breda Arnšek, v družbi Maje Papič Lindič, podpredsednice komisije mestnega sveta MOC za podelitev sejemskih priznanj.

Mestna občina Celje je za posamezne prejemnike priznanj podala naslednje obrazložitve

Sejemsko priznanje Mestne občine Celje se za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost razstavljenih izdelkov podeli podjetju CoGreen, razvoj in inžiniring trajnostnih zelenih objektov d.o.o., Vintarovci 47b, Destrnik, za prijavljen izdelek Konopljin beton.

CoGreen je strokovno in inovativno podjetje z vizijo o svetli prihodnosti ter večji povezanosti z naravo in naravnimi materiali. Trgu ponujajo povezanost med naravnimi gradbenimi materiali s poudarkom na konoplji v povezavi z zelenimi tehnologijami in energijo okolja. Specializirani so za gradnjo iz konopljinega betona, saj tako spodbujajo ohranjanje narave in okolja, kupcem pa želijo približati naravo, njeno bogastvo in pozitivne lastnosti pripeljati v njihov bivalni prostor. Gradnja iz konopljinega betona je učinkovita, prijazna in varna, saj gre za naraven material z negativnim ogljičnim odtisom in ima vrsto odličnih tehničnih lastnosti ter ostalih prednosti, ki doprinesejo h kvalitetnemu, zdravemu in prijetnemu bivalnemu okolju. Konopljin beton je mešanica biorazgradljivih materialov – biokompozit konopljinega vlakna, apnene mešanice in vode. Konopljin beton ne potrebuje dodatnih izolativnih ovojev, saj že sam po sebi dobro izpolnjuje to lastnost. Nudi odlično akumulacijo toplote in zvočno izolativnost, je požarno varen in okolju prijazen.


Sejemsko priznanje Mestne občine Celje se za izdelek tradicionalne slovenske domače obrti podeli podjetju Mr. Bee Nika Poslek s.p. Mariborska 45, Zgornja Polskava za prijavljen izdelek Žlahtna izabela – kremni med.

Mr.Bee je mlada blagovna znamka Čebelarstva Poslek iz Zgornje Polskave, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo čebeljih pridelkov. Imajo inovativne in kakovostne medene izdelke, ki so slastnega okusa ter zdrav in odličen nadomestek sladkorja. Izdelkom so dodane izključno lokalne, slovenske surovine. Asortima izdelkov zajema klasične medove, medeni liker, domači propolis in kremne medove z okusi, kamor sodi Žlahtna izabela. Gre za edinstven kremni med z dodanim liofiliziranim grozdjem izabela, ki ohrani 95% arom, barve, vitaminov in s svojim okusom popolnoma očara. Tehnološki proces pridelave izdelka je zahteven, priprava grozdja na liofilizacijo pa je dolgotrajna. Žlahtna izabela je odličen dodatek k jedem, še posebej mlečnim izdelkom, kot je albuminska skuta, kozji sir ali jogurt, lahko pa se jo uporablja kot omako pri mesnih jedeh ali domačih štrukljih.


Sejemsko priznanje Mestne občine Celje se za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost podjetja iz Celja podeli podjetju Celjske mesnine d.o.o., Cesta v Trnovlje 17, Celje za prijavljen izdelek Fit šunka Z’dežele klasik s pršutom.

Celjske mesnine so podjetje s tradicijo in bogatimi izkušnjami, ki segajo v leto 1899, ko je bila v Celju, središču savinjske doline, postavljena prva mestna klavnica z veliko hladilnico in lastno ledarno. Dolgoletne izkušnje in naložba v znanje danes podjetje uvršča na sam vrh proizvajalcev mesa in mesnih izdelkov. Okus domačnosti je njihove izdelke naredil nepogrešljive pri tradicionalnih gurmanskih užitkih slovenske kulinarične zakladnice. Fit šunka Z’dežele klasik s pršutom je začinjena kakovostna delikatesa, narejena iz kosov svinjskega mesa. Fit šunka s pridihom Krasa združuje dva okusa v enem – nepogrešljiv okus šunke Z’dežele in pršut pršutarne Lokev. Izdelava pršuta je prava umetnost. Narejen je iz visokokakovostnih svinjskih nog, pogosto začinjen po skrivnih recepturah ter sušen in zorjen več mesecev, preden je pripravljen za uživanje.

Foto: MOC