MOS 2012 v Celju odprl vrata

12. 09. 2012 14:11

Z MOSovim vrhom malega in srednjega gospodarstva so danes uradno odprli 45. Mednarodni sejem obrti in podjetništva (MOS) v Celju. Številne novosti in še več mednarodnega utripa bo vse do torka, 18. septembra, zaznamovalo dogajanje na celjskem sejmišču, kjer razstavlja 1600 razstavljavcev iz 34 držav.

Sejem je odprl minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Radovan Žerjav, zbrane so pozdravili še izvršna direktorica družbe Celjski sejem Breda Obrez Preskar, župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Štefan Pavlinjek.

mag. Radovan Žerjav je po ogledu sejma še bolj optimističen, ko vidi, kaj se dogaja v realnem sektorju. V izjavi za novinarje je med drugim komentiral ukrepe vlade za spodbujanje gospodarstva, ki jih bodo obravnavali jutri. Odgovarjal je na vprašanja o obveznem članstvu obrtnikov in podjetnikov v OZS, komentiral je še gradnjo ljubljanske železniške postaje in dogajanje označil kot rak rano naše države, ko si uradniki privoščijo, da zavirajo milijonske projekte.

Nad MOS je bila navdušena tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak, ki je v izjavi več povedala o povezovanju gospodarskih organizacij iz zamejstva s slovenskimi podjetniki.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 1,629 seconds.