Na Mestni občini Celje iztekajoče leto ocenjujejo kot dobro, 2016 nakoliko manj investicijsko naravnano

14. 12. 2015 11:22

Mestna občina CeljeŽupan Mestne občine Celje Bojan Šrot je na četrtkovi novinarski konferenci predstavil delo občine v tem letu in ključne načrte za novo. Proračun MOC za leto 2016 ne bo zelo investicijsko naravnan, pa vendar se bo občina lotila nekaterih težko pričakovanih projektov.

Župan je med investicijami Mestne občine Celje v letu 2015 izpostavil Dom krajanov Šmartno v Rožni dolini, ki so ga odprli v septembru in je bil sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, skupaj pa vreden 1,2 milijona evrov.

Največja investicija v Celju v letošnjem letu pa je nadgradnja mehanske biološke obdelave odpadkov in kompostarne, ki jo vodi javno podjetje Simbio. Pogodbena vrednost investicije je 2,7 milijona evrov.

Na Glavnem trgu gradijo paviljon, v katerem bodo »in situ« predstavljene arheološke najdbe, v njem pa bo nove prostore dobil tudi TIC. Projekt je vreden nekaj čez 300.000 evrov.

Župan je bil sicer kritičen do odnosa države do lokalne samouprave, tako v zvezi s predlogom nove strategije lokalne samouprave, ki je neustrezna, kot z nižanjem povprečnine, kar občinam povzroča veliko težav.

Med načrti za leto 2016 je izpostavil zelo potrebno prenovo Muzejskega trga, težko pričakovano telovadnico k I. osnovni šoli Celje ter obnovo fasade in energetsko sanacijo Celjskega doma.

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
174 queries in 1,272 seconds.