Nagrada GZS za gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2022 tudi na Celjsko


Gospodarska zbornica Slovenije je danes v Cankarjevem domu že 55. podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za minulo leto, med prejemniki pa se je znašel tudi direktor družbe GIC Gradnje Ivan Cajzek s Celjskega, in sicer iz Rogaške Slatine.

Ivan Cajzek je bil sicer že pred kratkim izbran za podjetnika leta 2022 s strani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, sedaj pa so ga počastili tudi pri GZS. Podjetje GIC Gradnje je ustanovil leta 1990, pod njegovim vodstvom pa je postalo pomemben del slovenskega kot tudi hrvaškega trga. Cajzek poleg tega zaseda 4. mesto lestvice najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja, več o tem pa si lahko preberete TUKAJ.

Ivan Cajzek je ob prejetju nagrade dejal: ”Einstein je povedal: “Delati stvari na en in isti način in pričakovati spremembe, je definicija norosti.” Zatorej delamo spremembe.”

Podelitev nagrad Gospodarske zbornice Slovenije. Foto: Gospodarska zbornice Slovenije/Facebook

Podjetje gradi industrijske, javne, poslovne in turistične objekte, izvaja sanacije, adaptacije in obnovo kulturne dediščine ter ponuja storitve pri izgradnji specialnih projektov, kot so letališča in napredne tovarne, poleg tega pa se lahko pohvalijo z več kot 1.000 dokončanimi projekti.

V GZS dodajajo, da gre za eno redkih podjetij, ki ima prijavljeno raziskovalno-razvojno dejavnost pri Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS (ARRS), družba pa sodeluje tudi v številnih mednarodnih konzorcijih. Čisti prihodki v podjetju v zadnjih treh letih rastejo povprečno po petodstotni stopnji, ustvarjena dodana vrednost pa se je v tem času povečala za osem odstotkov letno.

Simon Valant