Nekdanji direktor Tuš Holdinga priznal krivdo, Mirko Tuš se z rehabilitacije v Braziliji vrača maja


Na celjkem sodišču se je v ponedeljek nadaljevalo sojenje zaradi domnevne zlorabe položaja in posledično 29 milijonskega oškodovanja Tuš Holdinga pri prenosu blagovne znamke Tušmobil.

Pred sodnike bi morala stopiti tudi Mirko Tuš, ki pa se še vedno nahaja na rehabilitaciji v Braziliji. Je pa zato na tokratnem sojenju prišlo do presenečenja, saj je nekdanji direktor Tuš Holdinga priznal krivdo ter se pogodil s sodiščem, poroča portal 24ur.

Pred celjskim sodiščem se je v ponedeljek nadaljevalo sojenje zaradi domnevnega večmilijonskega oškodovanja Tuš Holdinga. Na sojenju bi se kot obtoženi morali zglasiti nekdanji lastnik trgovskega imperija Mirko Tuš, njegova žena Tanja Tuš ter nekdanji direktor Tuš Holdinga Matjaž Zadravec. Slednji je bil obtožen, da se je zakoncema Tuš, s prenosom znamke Tušmobil, pomagal okoristiti za 29 milijonov evrov. Na sodišču se je pojavil le Matjaž Zadravec, zakonca Tuš pa sta bila odsotna. Po besedah Tuševega odvetnika Emila Zakonjška se namreč Mirko Tuš, po hudi poškodbi hrbtenice, še vedno nahaja na rehabilitaciji v Braziliji, kjer naj bi bili za zdravljenje njegove poškodbe najboljši pogoji. Zakošek ob tem priznava, da ne ve, ali bo zdravstveno stanje Mirka Tuša še kdaj v redu, piše portal 24ur.

Je pa zato za presenečenje na sojenju poskrbel nekdanji direktor Tuš Holdinga Matjaž Zadravec. Sodnik je namreč naznanil, da je Zadravec s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde, kar je močno presenetilo predvsem Tuševe odvetnike, ki o tem niso bili predhodno obveščeni. Zadravec si je s priznanjem krivde prislužil 480 ur družbenokoristnega dela in 5.000 evrov denarne kazni.

Po poročanju 24ur naj bi odvetnika Tuševih kljub temu vztrajata, da zakonca s prenosom blagovnih znamk nista storila nič nezakonitega. V prid temu naj bi, po besedah Tuševe obrambe, govorilo tudi strokovno mnenje ter priče, ki naj bi potrdile ravnanje obtožencev in v preiskavi še niso bile zaslišane. Odvetnik Mirka Tuša je tudi zagotovil, da se njegov klient, kljub temu da mu sodnih pošiljk večkrat niso mogli izročiti, sodnemu postopku ne izogiba in da se bo v domovino vrnil maja, ko bo na vrsti glavna obravnava.