Nova proizvodna hala in nova delovna mesta v Celju


Pretekli petek je v Celju potekala uradna otvoritev nove proizvodne hale podjetja Hermi d.o.o, ki bo ob vpeljavi naprednejše tehnološke opreme podjetju omogočila vstop na nove trge in dodatno zaposlovanje.

otvoritev-hermi3V celjskem podjetju Hermi d.o.o., ki je vodilno podjetje na področju zaščite pred udarom strele v Sloveniji in na področju Balkana, so pred dnevi odprli novo proizvodno halo, ki bo namenjena proizvodnji kabelskih polic in strelovodne opreme, pa tudi testiranju vseh proizvodnih programov podjetja.

Kot je ob otvoritvi povedal Miran Rauter, direktor podjetja, ki uspešno posluje že 32 let, bo izgradnja nove hale prinesla širitev na nova tržišča in dodatno zaposlovanje. Podjetje trenutno, skupaj s sodelavci iz hčerinskih podjetij, že šteje 70 zaposlenih.

Podjetje, ki je sicer s svojimi izdelki in storitvami že prisotno v nekaterih državah Jugovzhodne Evrope, je zaradi vse večjega obsega svojih proizvodnih programov, večjega obsega prodaje in trgov, na katerih nastopa, že zapolnilo obstoječe kapacitete, zato se je potreba po novih proizvodnih kapacitetah izkazala za neizogibno.

Slovesne otvoritve nove hale, ki je bila zgrajena v pičlih treh mesecih, se je kot častni gost udeležil tudi župan mestne občine Celje Bojan Šrot.

Hermi d.o.o je sicer lani ustvaril 4,4 milijone evrov prometa in slabega pol milijona evrov čistega dobička. Povprečna bruto mesečna plača v podjetju je 1543 evrov.

foto: Urša Klajder

sola-voznje-polsi-klik