Ob sobotah z muzejskim vlakom po Deželi celjski – iz Celja do Podčetrtka in nazaj


muzejski_vlak_1Danes dopoldne je v Celju potekala novinarska konferenca, na kateri so Slovenske železnice skupaj z Zavodom za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje prestavile projekt “Z muzejskim vlakom po Deželi celjski”. Že od naslednje sobote, 25. aprila, pa vse do 26. septembra, bo vlak bo od konca aprila ob sobotah redno vozil med Celjem in Podčetrtkom.

V Srednjeveškem stolpu Hotela Evropa v Celju so danes dopoldne partnerji, ki sodelujejo pri projektu Z muzejskim vlakom po Deželi celjski, pripravili novinarsko konferenco, na kateri so podpisali pismo o nameri, s katerim so odprli vrata tesnejšemu sodelovanju in učinkovitejšemu oblikovanju raznolike turistične ponudbe na tem območju. Dogodka se je udeležil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je uvodoma zbrane nagovoril in pozdravil projekt, ki bo zagotovo dodana vrednost turistični panogi na širšem Celjskem. Po njegovih besedah bo že tako bogata turistična ponudba v tem delu Slovenije z vožnjami muzejskega vlaka in spremljevalno ponudbo še bolj raznolika. Gostje bodo lahko na potovanjih z muzejskim vlakom spoznavali slikovite kraje na Celjskem ter ob druženju z domačini preživljali nepozabne dneve.

muzejski_vlak_2

Pismo o nameri so podpisali predstavniki Slovenskih železnic (mag. Boštjan Koren), Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje (Milena Čeko Pungartnik), ki je nosilec projekta Dežela celjska, ter župani petih občin oz. njihovi namestniki (Podčetrtek – Peter Misja, Šentjur – mag. Marko Diaci, Šmarje pri Jelšah – David Stupica, Kozje – Milenca Krajnc in Rogaške Slatine), ki sodelujejo pri projektu Dežela celjska.

Prav vsi prisotni in partnerji v projektu pa so si edini, da se bo s projektom še nekoliko povečala prepoznavnost turističnih destinacij v tem delu Slovenije, hkrati pa bo na veljavi in prepoznavnosti zagotovo pridobil tudi pomen železniškega potniškega prometa v celjski regiji.

Potniki se bodo lahko odpravili na izlete v zanimive kraje ob progi med Celjem in Podčetrtkom. Poleg izjemnih doživetij ob vožnji z muzejskim vlakom pa si bodo lahko ogledali številne turistične, kulturne in zgodovinske znamenitosti Celja, Šentjurja, Šmarja pri Jelšah, Podčetrtka in drugih krajev ob progi.

muzejski_vlak_3

Muzejski vlak bo med Celjem in Podčetrtkom prvič peljal v soboto, 25. aprila. Iz Celja bo vlak odpeljal ob 9.35, iz Podčetrtka pa ob 18.45.

z/f: eH