Občina Žalec prejela plaketo Zlati kamen 2016

25. 03. 2016 16:30

zlati_kamen_zalec_1Zlati kamen je sistem za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave. Slavnostna podelitev priznanj je bila 23. marca 2016 v Festivalni dvorani v Ljubljani, kjer so se občine finalistke tudi predstavile. Zlati kamen je dobila Mestna občina Ljubljana.

Občina Žalec je ocenjevalce prepričala z naravnost neverjetno in prepričljivo turistično zgodbo, ki so jo uspeli splesti tako rekoč iz nič, je zapisano v obrazložitvi priznanja. Razen arheološkega parka v Šempetru nimajo omembe vrednih znamenitosti, nimamo morja, nimamo termalnih vod. Ponašamo se hmeljarsko tradicijo in zeleno pokrajino, ki pa ni redkost v Sloveniji. Odlikuje jih vzoren sistematski in strateški pristop na področju turizma. V center strategije želijo postaviti identiteto kraja, celotno ponudbo pa opreti na sodobne »eko« trende. Imajo prvi slovenski »ekomuzej«.

Turizem razvijajo z lastno blagovno znamko »Žalec – v objemu zelenega zlata«. Zeleno zlato je registrirana znamka v lasti občine – namenjena pa je trženju ekološko pridelane hrane in turistične ponudbe v občini.

Občinska strategija izrecno poudarja tudi prehrambno samooskrbo in sredstva namenja tudi projektu Urbani vrtovi.

Foto: Tone Tavčer

 

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 1,164 seconds.