Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje slavnostno obeležila 45-letnico delovanja (foto in video)


45-let-ooz-celje-1V sredo, 11. junija, se je v veliki dvorani Narodnega doma Celje v počastitev visokega jubileja Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje odvila svečana prireditev s podelitvijo priznanj in plaket najbolj zaslužnim na področju razvoja obrti in podjetništva na Celjskem. Jubileja so se udeležili obrtniki in podjetniki, povabljeni predstavniki OZS in drugih območnih zbornic, lokalnih skupnosti in partnerjev OOZ Celje. Obiskovalce so nagovorili predsednik OOZ Celje Miran Gracer, podpredsednik OZS Branko Meh ter župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje v letu 2014 obeležuje petinštirideset-letnico svojega delovanja. V tem obdobju je zbornica postala zanesljiva podpora članom, združenih na področju Mestne občine Celje, področju občin Dobrna, Vojnik in Štore ter ugleden in uveljavljen partner institucijam, združenjem in predstavnikom oblasti na lokalnem, regionalnem in državnem nivoju.

Predsednik OOZ Celje Miran Gracer, podpredsednik OZS Branko Meh, župan Mestne občine Celje Bojan Šrot ter povezovalka programa Mrijana Kolenko.
Predsednik OOZ Celje Miran Gracer, podpredsednik OZS Branko Meh, župan Mestne občine Celje Bojan Šrot ter povezovalka programa Mrijana Kolenko.

Poleg svojega osnovnega poslanstva, zastopanja interesov svojih članov, pa zbornica izvaja številne projekte za promocijo obrtništva in podjetništva ter poklicev. Pri teh prizadevanjih jo ves čas podpirajo vse štiri občine, v katerih deluje. Zbornica je med drugim že v preteklosti vodila pametno politiko izgradnje stanovanj in sedaj ima v lasti  82 stanovanjskih enot, namenjenih premagovanju ovir pri urejanju stanovanjskih problemov delavcev, zaposlenih pri obrtnikih in v zadnjem času tudi reševanje problemov pri obrtnikih samih. Izjemno vlogo v regijskem prostoru ter posebno priznanje je zbornica doživela s tem, da je imela priložnost skupaj z Mestno občino Celje partnersko pripraviti Strategijo gospodarskega razvoja Mestne občine Celje, kar je prvi tovrstni primer v državi.

Udeležence prireditve so v sredo v Narodnem domu nagovorili predsednik OOZ Celje Miran Gracer, podpredsednik OZS Branko Meh ter župan Mestne občine Celje Bojan Šrot. Nagovorom vseh treh govorcev lahko prisluhnete v spodnjih video posnetkih. Program, v katerem so sodelovali Oktet Podoglarji, vokalna skupina IN SPIRITU, ORFF Lava s pevci in mešani zbor Don Bosko Celje, je povezovala Marijana Kolenko.  Glede na to, da je zbornica podporna institucija podjetništva, ki ima pomembno vlogo v lokalnem okolju in v celotnem zborničnem sistemu, kjer je ena izmed najbolj aktivnih in uspešnih območnih obrtno-podjetniških zbornic, je OOZ Celje prejela tudi priznanje: srebrni ključ od Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Program so popestrili Oktet Podoglarji, vokalna skupina IN SPIRITU, ORFF Lava s pevci ter mešani zbor Don Bosko Celje.
Program so popestrili Oktet Podoglarji, vokalna skupina IN SPIRITU, ORFF Lava s pevci ter mešani zbor Don Bosko Celje.

Članicam in članom, ki so največ prispevali za razvoj obrtništva in podjetništva, je OOZ Celje podelila bronaste, srebrne in zlate plakete. Posebna priznanja pa so za podporo razvoju obrti in podjetništva prejeli od zbornice župani občin, s področja katerih zbornica združuje članstvo ter petorica tistih, ki so največ prispevali k pripravi Strategije razvoja gospodarstva Mestne občine Celje.

Glede na to, da je OOZ Celje tudi družbeno odgovorna, se je vodstvo odločilo, da se odpove morebitnih priložnostnih daril (ki so v navadi ob takšni priložnosti) v korist Splošne bolnišnice Celje za obnovo porodnega bloka Ginekološko – porodniškega oddelka.

Prireditev je bila tudi priložnost za srečanje, izmenjavo izkušenj in nova poznanstva ter utrditev starih, saj so po končanem uradnem delu imeli udeleženci priložnost sproščeno poklepetati. Vsi povabljeni so imeli pred slovesnostjo možnost ogleda Muzejske ulice Obrti v Muzeju novejše zgodovine Celje, ki je prav za to priložnost ob tem času odprl svoja vrata.

45-let-ooz-celje-4

Pred kamero smo povabili podpredsednika OOZ in predsednika UO OZS Branka Meha, podpredsednika OOZ Celje Petra Piška in župana MOC Bojana Šrota. Prav tako lahko prisluhnete nagovorom slavnostnih govorcev. V spodnji galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke s počastitve 45-letnice delovanja OOZ Celje.

[simpleviewer width=100% height=700 id=601]

Pripravil: eH

Foto: eH

Vir: mag. Tatjana Štinek, samostojna svetovalka

pivo-cvetje-polsi-klik