PC Vrbje, v neposredni bližini bodoče Hopslandije, dobiva končno podobo

29. 04. 2020 12:30

Konec leta 2019 je Občina Žalec pričela z realizacijo novega projekta sofinanciranega s strani EU. Gre za izgradnjo komunalne infrastrukture in širitev poslovne cone Vrbje, ki bo ob zaključku projekta obsegala skoraj 4 hektarje.

Namen te investicije je ureditev komunalne infrastrukture, ki bo pomenila hitrejši razvoj gospodarstva na tem območju ter tudi širše. Projekt je vreden 1.528.276,46 EUR brez DDV in je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj (75 %) ter Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (25%).

Gradnja poteka v več fazah. Izvajalcu gradbenih del NIVO EKO d.o.o. je do aprila kljub ukrepom glede epidemije novega korona virusa uspelo zgraditi vse novogradnje, to so parkirišča na vzhodnem delu in dovozno cesto na severnem delu PC Vrbje. V teh dneh pa poteka že polaganje asfaltne prevleke. V nadaljevanju sledi še rekonstrukcija obstoječih cest na južnem in zahodnem delu.

Do konca letošnjega leta bo na novo zgrajenih in obnovljenih 740 m cest, postavljena bo javna razsvetljava v dolžini 830 m, zgrajeni bodo pločniki ter avtobusno postajališče in parkirišča. Obnovil se bo tudi vodovod v dolžini 515 metrov in kanalizacijski vod v dolžini 80 m. V enem delu projekta pa bo investicijo v višini dobrih 180 tisoč evrov v celoti pokril občinski proračun. V tem delu so zajeta in že asfaltirana parkirišča za več kot 90 osebnih vozil. Zagotovljena bodo tudi parkirna mesta za invalide in za polnjenje električnih vozil.

Ta del investicije kakor tudi celotna PC Vrbje je v neposredni bližini vodnega parka Hopslandija, ki ga želi Občina Žalec s partnerji zgraditi v prihodnjih letih. Ideja za Hopslandijo se je v Žalcu porodila že pred leti. Hopslandija bi se razprostirala okoli ribnika Vrbje. Kompleks, ki bo med drugim zajemal bazen s kopališče za 400 kopalcev, kamp s prostorom za šotore, bungalove, mobilne hiške in postajališča za avtodome, pa nameravajo umestiti na območje stare sušilnice hmelja v Vrbju.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 1,056 seconds.