Pivovarna Laško bo nadaljevala s prodajo deleža v Mercatorju

14. 02. 2012 22:11

Nadzorniki so na nedavni seji upravi pivovarne naročili, da skupaj s konzorcijem prodajalcev nadaljuje s prodajo najboljšega soseda.

Kot je znano, je prejšnji teden od nakupa Mercatorja odstopil hrvaški Agrokor in s tem Laščanom povzročil precej sivih las. Dokler namreč pivovarna ne bo prodala svojega 23,34-odstotnega deleža Mercatorja, se ne bo mogla razdolžiti za približno 195 milijonov evrov.

Po neuradnih podatkih Dela naj bi imeli Laščani za približno 380 milijonov evrov posojil. Ker je posel z Agrokorjem padel v vodo, si morajo zagotoviti nov reprogram posojil. Obstoječi se namreč izteče konec prihodnjega meseca. Pivovarni bo takrat zapadlo približno 160 milijonov evrov posojil.

Uprava družbe je nadzornikom tokrat zagotovila, da se glede položaja zelo intenzivno pogovarja z bankami. Kot je še dodal prvi nadzornik Vladimir Malenković, naj bi bili ti pogovori za zdaj vzpodbudni.

Kot smo že poročali, si sicer Laščani zelo prizadevajo, da bi banke upnice podprle oblikovanje koncerna, ki ga bodo sestavljale Pivovarna Laško, Pivovarna Union in Radenska. Po pisanju MMC naj bi prav koncern bankam zagotavljal boljše garancije za plačilo posojil.

V člankih Dela in MMC preberite še, kaj nadzorniki pričakujejo od uprave laške pivovarne:

Laščani bodo s prodajo Mercatorja nadaljevali

Laško bo še naprej prodajalo delež v Mercatorju

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 4,362 seconds.