Pivovarna Laško Union kupila Davidov hram


V začetku tega tedna je Pivovarna Laško Union postala lastnik večinskega deleža v podjetju Davidov hram, in sicer potem, ko je pred mesecem dni Agencija za varstvo konkurence podelila soglasje, da je koncentracija družb v skladu s pravili konkurence

Gre za enega vodilnih distributerjev pijač v Sloveniji s sedežem v Ljubnem ob Savinji in 10 poslovnimi enotami po državi. V letu 2021 so imeli slabih 42 milijonov evrov prihodkov pri 185 zaposlenih, prikazali pa so slabega pol milijona evrov dobička. Do nedavnega je PLU v Davidovem hramu imela 10 % lastništva.

V PLU so ob tej potezi zapisali še naslednje: “S tem korakom družbi vstopata v strateško partnerstvo, ki bo PLU omogočilo izboljšanje poslovanja na trgu distribucije v sektorju HoReCa (hoteli, restavracije, catering), kupcem v tem kanalu pa prinaša boljše storitve. Davidov hram, eden vodilnih distributerjev pijač v Sloveniji in dolgoletni partner PLU v sektorju HoReCa, še naprej ostaja samostojno podjetje.”

PLU je imela leta 2021 169,5 mio evrov prihodkov ob 543 zaposlenih, čisti poslovni izid pa je znašal skoraj 19 milijonov evrov.

B.R.