Podjetnica in vplivnica Hajdi mladim predstavila svojo podjetniško pot

03. 12. 2022 08:25

Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, je včeraj pripravila sproščen pogovor s Hajdi Korošec Jazbinšek, uspešno podjetnico, influencerko, nekdanjo otroško pevko, mamico in modno navdušenko. V kavarni Celjskega mladinskega centra je mladim predstavila svojo podjetniško pot, s katero je ustvarila svojo trgovinico za otroke, ki je najprej nastala v središču Celja. Kasneje je vzpostavila tudi zelo prepoznavno spletno trgovino.

Mladim je zaupala, kako se je podala na to zahtevno samostojno pot, katere ovire so jo pri tem čakale in kako je izkoristila priložnosti, ki jih ponujajo moderne tehnologije in digitalizacija. Poudarila je, da je bil najtežji del preskok iz samostojne podjetniške poti, ki sta jo začela sama z možem, do izgradnje ekipe, ko je bilo treba zaradi vse večjega obsega dela zaposliti nove sodelavce in tako bolj formalizirati poslovne procese. Danes ima njeno podjetje že 16 zaposlenih in še naprej uspešno raste. Že pred časom je prodrla tudi na hrvaški trg, nedavno pa je odprla novo trgovino v Ljubljani.

Kot podjetje so se ves čas posvečali inovativnosti in novim idejam, saj le te zagotavljajo uspeh, je poudarila. Tako so že kmalu po samem začetku v trgovini v središču Celja vzpostavili prvo javno previjalnico v Celju. Med obdobjem najhujše epidemije pa so iskali inovativne načine, kako svoje izdelke približati kupcem. Preko video klicev so bodočim mamicam prikazovali uporabo otroških vozičkov v praksi, da so jim olajšali izbiro.

Mladi so z veseljem prisluhnili tudi temu, kako se loteva influencerstva in kako ji je uspelo pridobiti tako močno bazo sledilcev, saj je danes ena najbolj uspešnih slovenskih influencerk. Sama prisega na kredibilnost in pri vsem, kar počne, ostaja zvesta sama sebi. To začutijo tudi sledilci, ki iščejo iskrenost in pristnost. Influencerji v današnjem času postajajo ključni pri brandingu izdelkov, je izpostavila.

Sproščen pogovor se je nadaljeval tudi v neformalen delu, ki ga je začinil celjski DJ El Timo.

Dogodek je bil le eden izmed prvih v sklopu bogatega decembrskega dogajanja v Celjskem mladinskem centru.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,822 seconds.