Podjetnice in obrtnice OOZ Celje na največjem dogodku za žensko podjetništvo v Sloveniji: 500 podjetnic


500 podjetnic ooz celje 1V sredo so se v Austria Trend hotelu v Ljubljani zbrale podjetnice in obrtnice, tiste, ki verjamejo v  pogum, moč povezovanja in mreženje. Organizatorke že drugega dogodka “500 podjetnic” so poskrbele, da so udeleženke ob sami prijavi lahko sebe in svoje podjetje  predstavile preko spletne strani dogodka in na Facebook strani ter  tako povečale svojo prepoznavnost.

Dogodku se je pridružila tudi OOZ Celje z novo ustanovljeno Sekcijo podjetnic in obrtnic, ki se je predstavila na spletni strani 500 podjetnic. Predstavnice sekcije, predsednica Alenka Vodončnik in podpredsednica Katarina Hohnjec, ki  sta se dogodka udeležili, sta predhodno izkoristili ponujeno možnost organizatork in poskrbeli tudi za svojo spletno promocijo.

Po poročanju OOZ Celje, je srečanje minilo v znamenju smeha, veselja, navdušenja in nasmehov. Vizitke so zamenjale veliko število  lastnic, sklepala so se nova poznanstva, začela nova prijateljstva in potencialna poslovna sodelovanja. Prijetno druženje so popestrila presenečenja in izvrstni izvajalci: slovenski podjetniki in podjetnice Ivo Boscarol, Matevž Slokar, Anja Križnik Tomažin in Ana Lukner, ki so že uspeli s svojim delom, so podelili svoje izkušnje in razmišljanja z udeleženkami dogodka. S podjetniškimi nasveti so postregle Iris Trstenjak, Dada Jerovšek, Mojca Lukančič, Sonja Šmuc, Marta Turk in  Barbara Babnik. Gostja iz tujine je bila Dunja Tadić, ki je predstavila svoj udarni prodajni artikel rokovnik za ženske.

Med odmori so sponzorji poskrbeli za razvajanje in informiranje udeleženk dogodka, organizatorke pa so preko sponzorjev poskrbele tudi  za  obdaritev  udeleženk.

Dogodek je potekal v znamenju poguma, vztrajnosti, podjetnosti in rdeče barve, saj je bil dress code dogodka barva,  ki predstavlja samozavestno, ponosno, udarno žensko, poleg tega je to barva strasti in zmage. Vse, kar je dogodek tudi predstavljal.  V prijetnem ambientu, ki je bil poln kreativne, vzpodbudne in povezovalne energije, so ženske pridobile nove poglede na poslovne priložnosti in mreženja, ter v pogovorih ob zaključku dogodka že razmišljale o svoji udeležbi v letu 2015.

500 podjetnic ooz celje 2

Ob tem gredo zahvale Zorici Jakolin, Urši Žorž in Petri Škarja – trem mladim podjetnicam, organizatorkam dogodka, ki so prepoznale željo žensk po dogodkih, kjer so v ospredju druženja, spoznavanja in  iskanja novih možnosti ter priložnosti in jo že drugič uspešno realizirale.

Alenka Vodončnik s.p. Agencija Ave, predsednica Sekcije obrtnic in podjetnic:« Konferenca 500 podjetnic je eden izmed boljših dogodkov, ki se dogajajo Sloveniji. Za podjetnice, ki si želijo povezovanja, druženja in imajo cilj in željo spreminjati poslovni svet žensk na bolje.«

Katarina Hohnjec, Hoby les d.o.o., podpredsednica:« Udeleženke dogodka smo enako misleče, saj si  želimo tudi v prihodnje izmenjavati izkušnje, iskati nove povezave in vzpostavljati nova poslovna sodelovanja.«

Petra Škarja, organizatorka dogodka: »Bilo je super, bile smo vesele predvsem odzivov žensk in da se celotna splošna miselnost ljudi usmerja v povezovanje med podjetnicami. Vedno bolj se izpostavlja človeška nota, kar se je videlo in občutilo tudi na dogodku. Organizatorke čutimo, da se celoten podjetniški svet prebuja v pozitivni luči. Dokaz za to, pa je tudi odlična udeležba na današnjem dogodku.«