Podjetnik leta 2018 je Peter Pišek

07. 12. 2018 11:17

Podjetnik leta 2018 je avtoprevoznik Peter Pišek iz Celja, obrtnica leta 2018 pa gostinka Mojca Trnovec iz Zgornjih Pirnič.

Priznanji za poslovno odličnost jima je na včerajšnji slovesnosti na Brdu pri Kranju podelila Obrtno-podjetniška zbornica Slovenija (OZS).

Na slovesnosti so podelili tudi mojstrske diplome 38 mojstrom in mojstricam, priznanje najstarejši obrtnik leta pa je prejel 77-letni Franci Ažman iz Lesc, ki se ukvarja z avtoprevozniško in gostinsko dejavnostjo.

obrtnica-podjetnik-leta
Obrtnica in Podjetnik leta 2018

Podjetnik leta 2018 Peter Pišek je lastnik in direktor podjetja Pišek & HSF Logistics, ki je nastalo leta 2006, po tem, ko se je Pišek kot samostojni podjetnik priključil nizozemskemu mednarodnemu logističnemu podjetju HSF Logistics. Poleg klasičnih prevozov blaga, občutljivega na temperaturno, opravljajo tudi specialne prevoze visečega mesa, rož, hkraten prevoz blaga z različnimi temperaturnimi stanji, hitre prevoze, ki zahtevajo dvojno posadko in prevoz farmacevtskih izdelkov. Strategija podjetja je oprta na dolgoletne izkušnje in na poslovno odličnost celotne skupine, hkrati pa je naravnana k storitvam po zahtevah naročnika. Uspeh podjetja, ki stremi k cilju postati vrhunski ponudnik paketnih logističnih rešitev, se, kot poudarja Pišek, skriva v skrbno izbranih kadrih, korektnih kupcih ter dobrih dobaviteljih.

Podjetje Pišek & HSF Logistics ima 50 najsodobnejših vozil, ki so opremljena z najsodobnejšo telematsko tehnologijo, preko katere lahko v vsakem trenutku spremljajo tako status vozil kot pošiljk.

Konkurenčna prednost podjetja Pišek & HSF Logistics so hlajeni skladiščni prostori na Nizozemskem in v Nemčiji ter letos novozgrajeni logistični center na Lopati pri Celju, ki ponuja poleg skladiščnih kapacitet tudi avtopralnico, servisno delavnico, logistične pisarne in nastanitve za voznike.

Peter Pišek  pa ne samo da je odličen podjetnik, dejaven je tudi v organih OOZ Celje in na državnem nivoju na OZS, pa tudi v lokalnem okolju, kjer je svetnik mestnega sveta MOC.

»To je priznanje za 30 let delovanja in hkrati priznanje moje družine, zaposlenih in dobaviteljev. Ponosen se na to, da sem prvi prevoznik, ki je dobil to visoko priznanje,« pa je v zahvalnem nagovoru dejal Pišek.

Obrtnica leta 2018 je postala Mojca Trnovec, ki živi in dela v več kot 160 let stari družinski gostilni, povezani s kmetijo in štirimi generacijami pod isto streho. Gostilno Mihovec, ki jo je pred tem vodil njen oče Jernej ob pomoči mame Mihaele, je prevzela pred osmimi leti. Gostilna Mihovec je edina gostilna v Sloveniji, ki je v času vegetacije samooskrbovana z vso zelenjavo in žiti.

Priznanje najstarejši obrtnik leta 2018 je prejel Franci Ažman iz Lesc, ki se je obrtniške vode podal leta 1967 kot samostojni podjetnik avtoprevoznik. Leta 1991 je ustanovil podjetje Ažman d.o.o., ki je danes uspešno logistično podjetje z razvejano dejavnostjo na področju mednarodnega cestnega transporta in vzdrževanja vozil. Da bi ohranil družinsko tradicijo gostinstva se je lotil obnove gostišča Tulipan. Ta je leta 1999 zacvetel na novo. Franc Ažman je po 51. letih delovanja in pri svojih 77. letih še vedno predan obema dejavnostma

Predsednik OZS Branko Meh je na dogodku izpostavil pomen malega gospodarstva. »Po zadnjih podatkih malo gospodarstvo predstavlja več kot 99 odstotkov gospodarstva. V številkah to pomeni več kot 117 tisoč podjetij oziroma poslovnih subjektov, ki zaposlujejo skoraj 352 tisoč oseb. Ustvarijo 68 % prihodkov in 65 % dodane vrednosti. Njihov delež v izvozu predstavlja 43 odstotkov, uvozijo pa več kot polovico, to je 56 odstotkov vsega uvoza.«

»Vsi problemi so rešljivi, če bomo znali voditi dialog. Vaše zahteve oziroma prošnje so znane vsem v politiki. Visoka udeležba vlade na tem dogodku pa kaže, da nam je mar za vas in da si z vami želimo delati z roko v roki,« pa je poudaril predsednik Vlade Marjan Šarec.

Obrtnike in podjetnike je nagovoril tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. »Vaša vztrajnost je za Slovenijo še kako pomembna, za kar ste zaslužni tudi vi, podjetniki in obrtniki. Veseli me, da bomo na ministrstvu okrepili ekipo, ki bo skrbela za malo gospodarstvo.«

Prestižni priznanji obrtnik leta in podjetnik leta prejmeta posameznika za svoje poslovne dosežke, inovativnost in odličnost. OZS tako uresničuje svoje poslanstvo, ki je skrb za dvig ugleda obrtnih poklicev, obrtne in podjetniške dejavnosti ter njenih nosilcev, hkrati pa spodbuja odličnost in kakovost njihovih storitev in izdelkov. Letos je OZS podelila 16. obrtnika in že 26. podjetnika leta.

vir: OZS

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 0,748 seconds.