Prihaja še večji in še boljši sejem Agritech

Konec januarja v Celje ponovno prihaja največji strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije v Sloveniji. Sejem Agritech bo letos že drugič nudil izobraževanja in nove investicije tudi za najbolj zahtevne in izkušene kmetovalce ter gozdarje. Zato v svoj koledar zabeležite termin od 29. januarja do 2. februarja, ko bo na Celjskem sejmu potekal dogodek, ki ga ne sme zamuditi noben pravi kmetovalec ali gozdar.

agritech_logo-z-datumom

Lani je na pobudo Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnike (ZKGT) Agritech prvič odprl svoja vrata in prejel ogromno odziva s strani razstavljavcev in obiskovalcev – sejma se je namreč udeležilo več kot 20 tisoč obiskovalcev. Letos pa se Agritech vrača v še večji in še boljši preobleki. Poleg dveh dodatnih dvoran in bogatega razstavnega programa, bodo na sejmišču potekala izobraževanja in prikazi v praksi, namenjeni obdelovalcem zunanjih površin ter ostalim, ki sta jim blizu narava in delo zunaj.

_54a8716

Vse sejemske dni bo na zunanjih površinah sejmišča na voljo testiranje 20 traktorjev različnih proizvajalcev. Potencialni kupci traktorjev bodo tako lahko na lastni koži preizkusili, ali so prava investicija. Četrtek pa bo namenjen mladim in njihovi izobrazbi. Predstavniki raznih slovenskih šol bodo predstavili svoje srednješolske in visokošolske programe v kmetijski in gozdarski panogi. Sejemski petek bo namenjen govoru o temi »Trajnostna in konkurenčna kmetijska proizvodnja v spremenjenih podnebnih razmerah«, sejemska sobota pa bo namenjena lastnikom gozdov, saj se bo govorilo o temi »Velike zveri v slovenskih gozdovih«.

_54a8414

Na sejmišču pa si bo možno ogledati tudi, kako vrhunski gozdarski stroji delujejo v praksi. Vsak dan bo namreč potekala demonstracija delovanja gozdarskih strojev, kjer bodo obiskovalci lahko videli, kako določen stroj dejansko deluje. Agritech bo tako letos nudil vse za najbolj zahtevne in izkušene kmetovalce ter gozdarje, mlajšo generacijo bo navdušil z novimi tehnologijami, splošnemu občinstvo pa ponudil ugodne nakupe in pestro sejemsko dogajanje.

Več o sejmu: agritech.ce-sejem.si
Nakup vstopnic: shop.ce-sejem.si