Projekt OOZ Celje: Izbira poklica – izziv za prihodnost ter IPA projekt SPIRIT


ignac trobisV mesecu aprilu je OOZ Celje skoraj na polovici od 24 načrtovanih dogodkov v sedmem letu izvajanja projekta v 13 osnovnih šolah na področju Mestne občine Celje ter občin Vojnik, Štore in Dobrna, so sporočili iz OOZ Celje.

Svetovalna delavka Damjana Jazbinšek, 2. OŠ Celje: “Veseli smo , da smo del projekta, ki ga podpora Mestna občina Celje in  v katerem učenci pridobijo pomembne informacije za odločitev, kako nadaljevati svojo pot po osnovni šoli. Vsebina projekta se nam zdi pomembna tudi za starše, zato smo se odločili, da jih povabimo skupaj  z njihovimi otroci k udeležbi na dogodek s predstavitvijo kariernih poti podjetnikov v organizaciji OOZ Celje.”

 IPA projekt SPIRIT

OOZ Celje je sodelovala na novinarski konferenci partnerjev s predstavitvijo svojih aktivnosti v projektu in anketirala mikro in mala podjetja  o tem, katere kompetence poleg strokovnih znanj pričakujejo delodajalci  od svojih zaposlenih s 4. ali 5. stopnjo strokovne poklicne izobrazbe.

Ignac Trobiš, Grafotehna – TT d.o.o.: “S sodelovanjem v projektu preko anketiranja sem izvedel še marsikaj zanimivega s področja izobraževanja, štipendiranja in inovativnosti v mikro in malih podjetjih. Prav je, da tudi delodajalci imamo priložnost podati svoja mnenja o tem, da bi v izobraževalnem obdobju morali dijaki pridobiti več praktičnega znanja, glede na delovna mesta,ki so na razpolago v regiji.” 

Vir in foto: mag. Tatjana Štinek, samostojna svetovalka OOZ Celje