Rekordni polletni rezultati Cinkarne Celje


Cinkarna Celje je v prvi polovici leta ustvarila 11 milijonov evrov čistega dobička, kar je za 224 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Prihodki od prodaje so v polletju porasli glede na lansko primerjalno obdobje za 28 odstotkov na skoraj 95 milijonov evrov. Predsednik uprave Cinkarne Tomaž Benčina je poslovanje v prvi polovici leta ocenil kot rekordno, saj presega vse dosedanje poslovne rezultate družbe, na roko so jim šle tudi ugodne razmere na trgu titanovega dioksida, poročajo Finance.

Skupna finančna zadolženost Cinkarne do bank je v polletju znašala 37,7 milijona evrov, kar je za 9,5 milijona evrov manj kot ob koncu leta 2010. Družba tako sledi strateškemu cilju deleža finančnega dolga v višini 15 odstotkov vseh virov, je za Finance povedal predsednik uprave Benčina.

V prvi polovici leta je Cinkarna v osnovna sredstva investirala 5,15 milijona evrov, kar je za 130 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Dinamika investiranja se je povečala zaradi bistveno boljšega poslovanja in s tem razpoložljivosti finančnih sredstev.

Več si lahko preberete na spletni strani Finance.