Na Rogli se bo moč sprehoditi visoko med krošnjami

30. 09. 2018 11:03

Na Rogli se v prihodnje obeta nova turistična zanimivost naše regije. Pred dnevi so partnerji namreč podpisali pogodbo o ustanovitvi stavbne pravice za izvedbo projekta Pot med krošnjami Pohorje.

To bo prva takšna pot v Sloveniji in spada v sklop doživljajskega turizma, ki postaja vedno bolj pomemben. Občina Zreče in podjetje Unitur bosta pri projektu sodeloval s češkim investitorjem Zážitková Akademie, katerega lastnik je sicer iz Nemčije.

Novost kanijo odpreti do prihodnjega poletja, 1000-metrska Pot med krošnjami pa se bo pridružila Škratovi učni poti, Pohorski vasici z didaktičnimi igrali za najmlajše, Jezernikovem vodnemu parku, Ranču Pri Pesku ter Čutni poti Natura z energetskim parkom na Rogli.

Prvi del sprehajališča bo dolg približno 560 metrov in visok do 20 metrov. Pot bo vodila do 35 metrov visokega stolpa, znotraj katerega bo dodatna 440 metrov dolga pot. Konstrukcija bo vsebovala tudi tobogan, ki bo omogočal zabavno spuščanje s stolpa na sprehajališče, pot pa bo nato vodila proti izhodu, kjer se bodo obiskovalci lahko ustavili v trgovini s spominki. Sama pot bo ponujala številne aktivnosti, ki bodo na zabaven in interaktiven način razširjale znanja o naravi Pohorja in okoljevarstvenih vsebinah.

Investicija v pot med krošnjami na Rogli bo znašala približno štiri milijone in pol evrov, ki bodo v celoti zagotovljeni s strani podjetja Zážitková Akademie.

Gradnja se bo predvidoma začela še v letošnjem letu.

Pot med krošnjami so pred leti postavili v bližini kraja Rachau na avstrijskem Štajerskem, 70 kilometrov severozahodno od Gradca. Ta pot je dolga kar 2,7 kilometra (klik!) in velja za najvišjo v Evropi.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 0,540 seconds.