S tremi prestižnimi hoteli v Rogaški Slatini bodo do nadaljnjega upravljali Angleži


Prestižne slatinske hotele s štirimi zvezdicami (Grand Hotel Rogaška, Hotel Strossmayer in Hotel Styria), ki so bili do preteklega četrtka v lasti Skupine Vates Jožefa Pipenbaherja, bo do nadaljnega upravljala angleška družba Hamilton Hotel Partners, poroča Delo.

Hypo Leasing je namreč po neuspelih pogajanjih s Pipenbaherjem, ki ni zmogel več poravnavati kreditnih obveznosti do lizinške hiše – skupno približno 40 milijonov evrov dolgov, prenesel nase lastništvo treh hotelov, s katerimi bo do nadaljnjega upravljala angleška družba Hamilton Hotel Partners.. Po pisanju Dela naj bi interes Hypa sicer bil prodaja hotelov, pri čemer pa naj bi se dejavnost ohranila.

Hamilton Hotel Partners sestavlja 12 strokovnih sodelavcev, osnovna dejavnost pa je upravljanje hotelov in njihovega premoženja s prevzemi hotelov in razvojem podpornih storitev za številne stranke, ki so lastniki hotelov v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki.

Njihov cilj je, da hotele postavijo na višji nivo, prilagajajo se povpraševanju ciljnih trgov (poleg držav bivše Jugoslavije tudi Italija in Rusija). V nekaj letih naj bi bili hoteli v takšnem stanju, da bodo pripravljeni na novega partnerja.

Ob tem je potrebno izpostaviti, da Hamilton Hotel Partners v izjavi za javnost zagotavljajo, da sprememba v strukturi lastništva in upravljanja ne bo vplivala na zaposlene, dobavitelje in odnose s strankami.

Več v Delu.