Sejem MOS Celje 2018: program dogajanja

Letošnji že 51. MOS bo potekal od 11. do 16. septembra. Tudi letos sejem prinaša izjemno bogat sejemski in spremljajoči program, kar zagotavlja več kot 900 neposrednih in 1478 zastopanih razstavljavcev iz 30 držav.

mos-2018Sejem bo razdeljen na pet segmentov: MOS Dom, MOS Teh, MOS Tur, MOS Biz in MOS Plus.

Letošnja država partnerica sejma je Republika Srbija.

Slavnostno odprtje 51. MOS se bo zgodilo prvi dan sejma ob 11. uri v Modri dvroani. Slavnostni otvoritelj bo predsednik države Borut Pahor.

Sejem bo odprt vsak dan od 9. do 19. ure, zadnji dan pa od 9. do 18. ure.

Organizatorji obiskovalce prosijo, da svoje hišne ljubljenčke pustijo doma, saj njim vstop na sejem ni dovoljen.

Sejem MOS 2018 v Celju bo tudi letos ponudil pestro ponudbo sejemskega in spremljajočega programa. Predstavilo se bo namreč več kot 900 neposrednih in skoraj 1500 zastopanih razstavljavcev iz 30 držav, organizatorji pa pričakujejo kar 120.000 ciljno usmerjenih obiskovalcev.

nacrt-sejmisca-2018
Razstavni program po dvoranah (klik!)

Kot že lansko leto bo sejem tudi letos razdeljen na različne segmente. Slednjih je letos pet: MOS Dom, MOS Teh, MOS Tur, MOS Biz in MOS Plus.

Vseh pet segmentov bo razdeljenih po dvoranah v naslednjih sklopih:

 • dvorana C – prehrana in turizem
 • dvorana C1 – oprema in materiali za obrt in industrijo, kompresorji, kovinski in plastični izdelki
 • dvorana D – stavbno pohištvo, garažna in industrijska vrata
 • dvorana E – pohištvo in notranja oprema
 • dvorana F – notranja in zunanja senčila, stavbno pohištvo, talne obloge, ograjni sistemi, gradnje hiš
 • dvorana G – kamini, peči, kaminske peči, štedilniki, dimniški sistemi, keramika
 • dvorana I – ogrevalna tehnika, hlajenje, prezračevanje, centralni sesalni sistemi, zaključna dela v gradbeništvu, senzorska tehnika
 • dvorana J – strešne kritine, vse za streho, tlakovci, gradbeni material
 • dvorana K – stroji in oprema za les in kovino, profesionalno orodje, oprema za avtoservisne delavnice
 • dvorana K1 – posteljni program in notranja oprema
 • dvorana L – energetika, sanitarne in strojne instalacije, čistilne naprave in komunalna oprema, logistične in infrastrukturne storitve
 • dvorana L1 – država partnerica, OZS, območne obrtno-podjetniške zbornice, strokovne sekcije zbornice, tuje institucije in skupinske predstavitve tujih držav, informacijsko komunikacijske tehnologije in poslovne storitve, mosovi podjetni talenti
 • dvorana M – oprema za dom in vrt, izdelki široke potrošnje, izdelki za osebno rabo
 • ZP – zunanji razstavni prostor – kamping in karavaning, avtomobili, štirikolesniki, skuterji, kmetijska, gradbena in gozdarska mehanizacija, urejanje okolice, zbiralniki in čistilne naprave, bazeni, izdelki široke potrošnje

Opis segmentov

MOS Dom bo predstavljal največji dogodek s področja gradnje in obnove doma in se bo raztezal v kar sedmih sejemskih dvoranah in delu zunanjega prostora. Namenjen je vsem tistim, ki načrtujejo gradnjo, že gradijo ali prenavljajo svoja stanovanja, hiše ali poslovne prostore. Poleg gradnje pa je v sejemsko ponudbo v tem segmentu vključeno tudi urejanje zunanje okolice. Strokovnjaki s teh področij bodo obiskovalcem ponudili najboljše odgovore na ključna vprašanja v zvezi z gradnjo in ureditvijo zunanje okolice.

MOS Tur je na poti, da postane najpomembnejši turistični dogodek v Sloveniji. Ponuja pestro paleto ponudbe s širokega področja turizma. Poleg tradicionalnega programa opreme za gostinstvo se je v zadnjih letih razširil še na področja kulinarike, predstavitve najatraktivnejših turističnih destinacij v Sloveniji in širši regiji ter predvsem kampinga in karavaninga. Vsa ponudba pa je fokusirana tudi na zeleni turizem in aktivno preživljanje prostega časa.

MOS Teh bo na sejmu predstavljal svet strojev, robotov, mehanizacije, profesionalnega orodja in vzdrževanja vozil. Pod eno streho bo torej na MOS-u združen svet, ki ga razumejo in živijo tehnologi, razvojniki, vzdrževalci, programerji, obrtniki, poznavalci tehničnih strok, ljubiteljski mehaniki in domači mojstri.

MOS Biz je segment ponudbe, ki je namenjen vsem podjetnikom. Tako tistim, ki na novo načrtujejo zagon poslovanja, kot tistim izkušenim, ki želijo svoje poslovanje dvigniti na še višjo stopnjo poslovanja. MOS Biz nudi tudi ekskluzivne priložnosti za mreženje ter sodelovanje saj bodo na sejmu zbrani strokovnjaki mnogih poslovno-storitvenih gospodarskih panog.

Letos se bo na sejmu ponovno predstavilo deset MOSovih podjetnih talentovmed katerimi je tudi eno celjsko podjetje.

MOS Plus pa predstavlja odlično prodajno priložnost za izdelek ali storitev posameznih podjetij, ki se šele uveljavljajo na trgu. MOS Plus bo tako priložnost in popestritev tako za obiskovalce, kot tudi za potencialne poslovne partnerje ponudnikov.

Vstopnice, parkiranje in brezplačen avtobus

Obiskovalci 51. MOS bodo prvi sejemski dan za vstopnico odšteli le simbolična 2 evra. Ostale sejemske dneve pa lahko cenejše vstopnice izkoristijo vsak dan po 16. uri. Nižje predprodajne cene vstopnic pa si lahko obiskovalci zagotovijo tudi z nakupom preko spleta do 10. septembra 2018. Dnevna vstopnica za odraslega bo po tem datumu znašala 8 evrov. Sicer pa bodo ugodnejše cene vstopnic veljale tudi za določene ciljne skupine. Informacije glede cen vstopnic najdete tukaj (kilk!).

Celodnevno parkiranje na uradnih prakirnih prostorih Celjskega sejmišča znaša 4 evre. Na parkirnih prostorih v okolici sejmišča obstaja možnost, da lastniki teh parkirišč zaračunavajo tudi višje dnevne parkirnine. Na uradna parkirišča sejmišča vas bodo sicer usmerjali redarji in oznake. Po 16. uri je parkiranje na uradnih parkiriščih Celjskega sejmišča brezplačno.

Ob koncu tedna in čez vikend (14.-16. september 2018, petek-nedelja), ko je sejem najbolj obiskan, bo med 8.30 in 19.15 uro brezplačni avtobus vozil obiskovalce sejma na neprekinjeni krožni vožnji na relaciji Dvorana Zlatorog – Mariborska cesta – Dečkova Inpos – Dvorana Zlatorog (avtobus za krog potrebuje cca 20 minut). Zemljevid z avtobusnimi postajališči in relacijo vožnje najdete TUKAJ (klik!).

Ostale splošne informacije

Natančen spremljajoči program po dnevih, urah in dvoranah si lahko ogledate TUKAJ (klik!).

Katalog razstavljavcev po abecednem redu oz. dvoranah najdete TUKAJ (klik!).

Razstavni program po dvoranah pa najdete TUKAJ (klik!).

V Celjskem sejmu obiskovalce vabijo, da si za lažje načrtovanje sejemskega obiska dnevni program
dogajanja ogledajo na www.ce-sejem.si, kjer sproti objavljajo zanimive sejemske vsebine.