Simbiu odslej pod okrilje tudi celjsko vrtnarstvo


Simbio se bo odslej ukvarjal tudi z vrtnarstvom, saj je celjska občina spremenila odlok o gospodarskih javnih službah, v katerem je odprla možnosti izvajanja izbirne gospodarske javne službe urejanja zelenic in javnih površin, posledično pa je spremenila tudi odlok o ustanovitvi družbe Simbio. Sedaj morajo odlok sprejeti še občine Štore, Vojnik in Dobrna, kot soustanoviteljice Simbia. Tako bi lahko zelenice v celjski občini urejalo kar občinsko javno podjetje.

Sorodstvo in strankarske usluge?

Direktor Simbia Marko Zidanšek, ki je za Večer že pred časom pojasnil, da bo Simbio prevzel del poslov urejanja okolja, ki jih je prej za občino opravljalo Vrtnarstvo Celje, je v ponedeljek po poročanju spletnega portala Večer pojasnil, da je ideja za najem trgovin vzklila šele sredi prejšnjega tedna. “Dolgoletni zaposleni, ki so sami poskušali trgovine vzeti v najem, so si to zaželeli. Res ne vem, zakaj ne bi tiste trgovine, ki deluje v poslovnih prostorih občine, prevzeli. Ostale trgovine, ki delujejo v objektih, ki so last Vrtnarstva, pa ostajajo stvar stečajnega upravitelja,” je prav tako povedal za spletni portal Večer.

Že dolgo je znano, da je cvetličarno na pokopališču želela prevzeti poslovodkinja, ki naj bi po besedah sindikalista Srečka Čatra bila sorodnica prejšnjega direktorja Francija Zdolška . Bi to lahko razumeli kot strankarsko uslugo (oba sta člana SLS)? “Zagotovo ne, tega, da sta v sorodu, do vašega vprašanja niti nisem vedel,” je po poročanju spletnega portala Večer zatrdil Zidanšek.

Več informacij si lahko preberete na spletnem portalu Večer.