Skupina Pivovarna Laško ustvarila 11 milijonov evrov dobička


Rezultati prvega polletja letos kažejo, da je Pivovarna Laško ustvarila 11 milijonov dobička, ker je skoraj 5 milijonov več kot v enakem obdobju lani, ko je dobiček znašal 6,2 milijona evrov. Po poročanju Dela se je v enakem obdobju za tri odstotke povečal tudi dobiček iz poslovanja, za skoraj štiri odstotke pa prihodek od prodaje.

Predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko sicer polletno poslovanje skupine Pivovarna Laško ocenjuje kot solidno, vendar poudarja, da takšno poslovanje ni zadostno za banke, s katerimi se dogovarjajo za reprogram posojil. Vendar kljub vsemu upa, da jim bodo glede na napore in solidne uspehe banke prišle naproti, saj osvajajo nove trge, kar je po njegovem mnenju velik korak proti odobritvi reprogramov. V uspešnost sanacije verjamejo tudi nadzorniki in predsednik nadzornega sveta Pivovarne Laško Vladimir Malenković, ki je poudaril, da pri tem potrebujejo čas in banke, ki bodo njihove predloge podprle. Dodal je tudi, da sam reprogram ne bo zadoščal za sanacijo, zato se mora Pivovarna Laško dezinvestirati.

Sklep o oblikovanju pogodbenega koncerna, ki je bil umaknjen iz junijske skupščine, naj bi po besedah Zorka sprejeli do konca leta, ko pričakuje še eno izredno skupščino.

Več preberite na Delovi spletni strani.