Slovensko-turški poslovni večer v Celju

21. 04. 2018 08:00

Pred dnevi je hotelu Evropa v Celju potekal večer z zanimivimi gosti, v organizaciji Celje International v sodelovanju z Slovensko – turškim poslovnim klubom.

V uvodu je vse prisotne, ki so napolnili do zadnjega kotička srednjeveški stolp hotela, nagovoril Miloš Rovšnik pooblaščenec župana Mestne občine Celje. Udeležence je seznanil tudi o sodelovanju Mestne občine Celje in mesta Gaziantep iz Turčije ter o pobudi, da bi sodelovanje med mestoma nadgradili z gospodarskim sodelovanjem.

Pogovore z gosti Mizyal Karabiber Naracoglu častno konzulko Republike Slovenije v Turčiji in podjetnico, Gamze Dogan – ekonomsko svetovalko, Tomažem Benčino predsednikom uprave Cinkarne Celje, Srečkom Pirtovškom, predsednikom Slovensko – turškega poslovnega kluba in Primožem Puciharjem – direktorjem družbe Pucihar je vodil vodja projekta Celje International Primož Kristan.

Tematika pogovora je bila osredotočena na izkušnje poslovanja slovenskih podjetij v Turčiji, kako začeti poslovati na turškem trgu, poslovne priložnosti in za turška podjetja v Sloveniji. Predstavljen je bil na kratko turški trg in poslovna kultura ter skupne poslovne priložnosti in vlaganja turških in slovenskih podjetij.

Po uradnem delu je v sproščenem vzdušju potekalo druženje udeležencev, ki so imeli priložnost spoznati potencialne poslovne partnerje iz obeh držav.

Katarina Hohnjec, Hobyles d.o.o.: »Zagotovo je dobro, da se organizirajo tovrstni dogodki in da izvemo, kakšno je stanje na drugih trgih. Želim si, da bi dobili še več konkretnih predlogov za sodelovanje med podjetji.«

Alenka Vodončnik s.p.: »Tovrstni dogodki so priložnost za ustvarjanje novih poslovnih povezav in mreženja tako doma kot v tujini. Že na samem dogodku smo vzpostavili povezave za sodelovanje v prihodnosti.«

T.Š.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 0,733 seconds.