Šmarsko podjetje Pišek – Vitli Krpan letošnja zlata gazela


Včeraj so bile v Ljubljani podeljene letošnje gazele za najhitreje rastoča podjetja. Zlata gazela 2022 je postalo šmarsko podjetje Pišek – Vitli Krpan, ki je pred tem postala tudi regijska gazela.

Slovenska gazela je izbor najboljših najhitreje rastočih podjetij, ki poteka od leta 2001.

Časopisna družba Dnevnik je na včerajšnji prireditvi Slovenska gazela v Cankarjevem domu razglasila najboljša slovenska hitrorastoča podjetja.

Zlata gazela 2022 je postalo podjetje Pišek – Vitli Krpan, ki ga vodi direktor Franc Pišek. Srebrna gazela 2022 je šla v roke podjetju Etrel pod vodstvom direktorja Miha Levstka. Podjetje Status, ki ga vodita direktor Marko Čulig in prokuristka Ana Čulig, pa je prejelo bronasto gazelo 2022.

Dokazali, da je z ‘gazeljo miselnostjo’ mogoče uspeti tudi v manj ugodnih okoljih

Metodološka komisija je v obrazložitvi izbora prejemnika priznanja Gazela savinjsko-zasavske regije 2022 zapisala, da podjetje Pišek – Vitli Krpan že vrsto let dosega odlične rezultate. Na odru izbora Gazela so prvič stali leta 2008 in leta 2021 osvojili priznanje srebrna gazela Slovenije.

Za področje občin Rogatec, Rogaška Slatina, Kozje, Šentjur in Šmarje pri Jelšah so svetla podjetniška zvezda in pomemben zaposlovalec. S stalnim razvojem dokazujejo, da je z ‘gazeljo miselnostjo’ tudi v manj ugodnih okoljih mogoče dosegati uspehe, ki so pomembni za vso Slovenijo. Odgovornost za ljudi,  delovna mesta in ustvarjanje dovolj visoke dodane vrednosti za dostojanstveno življenje razumejo kot svojo družbeno odgovornost.

Človeški kapital v Krpanovi inovativni kulturi ustvarja novo vrednost