To so podjetja z najboljšimi inovacijami Celjske regije


Regionalna gospodarska zbornica Celje že 24 let najbolj inovativnim podjetjem in drugim institucijam v celjski regiji podeljuje priznanja za najboljše inovacije.

V četrtek so jih v Celjskem domu podelili za leto 2024, in sicer 4 zlata, 9 srebrnih in 10 bronastih priznanj ter tri priznanja za prebojno inovacijijo.

Na letošnji razpis je bilo prijavljenih 26 inovacij. Sodelovalo je 21 prijaviteljev, in sicer 19 podjetij (eno izmed njih tudi socialno podjetje), en samostojni inovator in ena šola – Srednja šola za strojništvo, mehatroniko im medije Šolskega Centra Celje. Skupaj je to kar 120 inovatorjev.

Zlata priznanja so prejeli

podjetje WEILER Abrasives, d.o.o. za METALYNX, TOROFLEX, TIGER 2.0 (vrhunske rezalne in brusne plošče) ter za digitalni procesni kontrolor (za preverjanje kakovosti izdelkov)

Podjetje EMA, d.o.o. za BlueSenz družino izdelkov (brezžični senzorji, ki zagotavljajo, da Centri za spremljanje ribištva prejmejo natančne podatke o ribolovnih dejavnostih.)

Podjetje INEL, d.o.o. za kontrolo prisotnosti in ustreznosti zaščitne nalepke na zloženkah (s pomočjo uporabe računalniškega vida rešuje probleme zaznavanja
pravilnosti apliciranja prozornih zaščitnih etiket na zloženke.)

Seznam vseh nagrajencev si poglejte v katalogu inovacij Celjske regije 2024

Za dijake Šolskega centra Celje tri bronasta priznanja

Inovacije dijakov Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, s katerimi so se prijavili na razpis, smo predstavili že aprila. Vse tri njihove inovacije so prejele bronasto priznanje, in sicer ekstruder plastičnih mas, drobilec orehov in avtomatski krmilnik za govedo.