Tovarna nogavic Polzela: delavci brez plač, Dvorjakova optimistična


zenske_nogavicePribližno 300 zaposlenih v Tovarni nogavic še vedno ni dobilo decembrskih plač. Že od maja lani jim podjetje ne plačuje prispevkov. Delavci so prepričani, da je stečaj podjetja neizogiben.

Predsednica uprave Karmen Dvorjak trdi, da so za nezmožnost izplačila decembrskih plač krivi neposlušni člani nadzornega sveta in  član uprave Robert Tomazin.

Pri tem pa po mnenju delavcev pozablja, da Polzela po njeni odločitvi ni plačevala davkov in prispevkov na izplačane plače od maja 2013 naprej, poroča MMC.

Več medijev sicer v teh dneh povzema namigovanja zaposlenih, češ da Dvorjakova  in Tomazin nikakor ne najdeta skupnega jezika.

Delavci: Dvorjakova preko podjetja do novih oblek

Kritik na račun njenega vodenja podjetja je še več… Delavci so mimogrede navrgli, da naj bi si Dvorjakova dala narediti kar nekaj oblek na račun podjetja, račune pa prikrila skozi modno revijo Polzele, piše Žurnal24.

Opozorili so tudi, da ne želi slišati ali odgovoriti na vprašanja, ki ji niso po volji, delavci pa morajo biti tiho in delati za svojim strojem.

Polzeli državna pomoč?

Navkljub vsemu je Dvorjakova danes postregla s pozitivnejšo novico. V teh dneh pričakuje likvidnostno zagotovilo za prehodno obdobje, ki ga bodo ublažili tudi s sprostitvijo državne garancije za pomoč industrijskim sistemom. Ta bo sproščena v naslednjih dneh, saj je družba znova izpolnila vse pogoje za njeno aktiviranje.

Banke so sicer pripravljene na reprogramiranje posojil v višini 5,5 milijona evrov, a zahtevajo, da lastniki Polzele do konca januarja predložijo pismo o nameri za dokapitalizacijo družbe.

Vlada pa naj bi kmalu odločala, ali bo Polzeli z blokiranimi računi odobrila milijon evrov državne pomoči.

Podrobnosti v prispevkih:

MMC: Delavci Polzele brez plače se sprašujejo, kdo jim lahko pomaga

Žurnal24: Polzela kot tempirana socialna bomba