Tovarna nogavic Polzela: odklopili naj bi elektriko, državna pomoč padla v vodo?


nogaviceFinančno ministrstvo za zdaj ni »blagoslovilo« milijona evrov denarne pomoči Tovarni nogavic Polzela. Podjetje ima že dlje časa blokirane vse račune, kot nam je uspelo izvedeti, pa naj bi jim pred dnevi izklopili tudi elektriko, zato so delavci ostali doma.

“S tem (ko finančno ministrstvo ni odobrilo denarja) je prevzelo odgovornost za usodo 306 zaposlenih,” je v izjavi za javnost zapisala predsednica uprave Karmen Dvorjak.

Dobili 200 evrov decembrske plače

Davčna uprava pa je v minulih dneh blokirala vse račune podjetja, zato to ne more poslovati, ne more plačevati dobaviteljev, niti izplačati decembrskih in januarskih plač delavcem.

Ti so sicer prejšnji mesec prejeli 200 evrov decembrske plače, režijski delavci pa koristijo nadure in dopust, s čimer želi podjetje privarčevati pri malicah in potnih stroških.

Banke bi sanirale Polzelo, če bi jo tudi vlada. A vlada… 

Dvorjakova je “podajanje žogice” med bankami, ki so pripravljene sanirati Polzelo, in vlado označila za “neresno”. Bankirji so namreč pred dnevi dejali, da bodo sodelovali pri sanaciji družbe, če bo sodelovala tudi vlada, ta pa se po besedah Dvorjakove “zaradi brezbrižnosti ministra Čuferja še vedno izmika”, pišejo Finance.

Družbo sicer pesti 5,5 milijona evrov posojil, za katere letno plačujejo 400 tisoč evrov obresti, je pred dnevi poročal Dnevnik.