Trije gospodarski “oskarji” na Celjsko

27. 03. 2018 07:55

gzs_priznanja_2018Na Gospodarski zbornici Slovenije so izpeljali 50. prireditev na kateri so podelili nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Med 9 priznanji so tri šla v roke podjetnikom s Celjskega.

Prejeli so jih  Matjaž Omladič iz podjetja Novem Car Interior Design iz Žalca, Iztok Špan iz podjetja Tajfun Planina in Šoštanjčanka dr. Flora Cvetka Tinauer iz podjetja EBA – Agencije za elektronsko poslovanje, ki deluje v Ljubljani.

Nagrajenci prejmejo diplomo in umetniško skulpturo. Njihovo ime in ime gospodarske družbe se zapiše na »steno slavnih« v Domu gospodarstva – stavbi GZS. Pri tem je zanimivo, da je doslej marsikateremu podjetniku nekaj časa po umestitvi na seznam kariera šla precej navzdol …

Eden od pogojev za sodelovanje je, da podjetje zadnjih pet let posluje z dobičkom in posluje transparentno.

Kako poslujejo nagrajena podjetja

Novem Car Interior Design iz Žalca, ki dela okrasne letve za prestižne avtomobile (BMW 5 in 7, Mercedes C, Audi 6 in 7, Range Rover) je v zadnjih petih letih več kot podvojilo število zaposlenih – iz 450 na 1100 ljudi, pri čemer so za naložbe namenili 25 milijonov evrov. leta 2016 so ustvarili 81,1 milijona evrov prihodkov in 9,5 milijona evrov čistega dobička. Minulo leto naj bi bili rezultati še boljši.

Tajfun Planina, ki izdeluje tehnično mehanizacijo za dela v gozdarstvu,  je letu 2016 je Tajfun ustvaril največ prihodkov doslej: 19,7 mio evrov. Pol milijonov evrov dobička je sicer najmanj v zadnjih letih. Podjetje zaposluje 200 ljudi. V lanskem letu je njegov direktor in solastnik Iztok Špan prejel najvišje priznanje občine Šentjur, podjetje pa je praznovalo 50-letnico obstoja.

EBA – Agencije za elektronsko poslovanje sicer deluje v Ljubljani, ustvarja pol milijona evrov prihodkov in vsako leto nekaj tisoč evrov dobička, pri čemer so tako prihodki kot dobiček v zgledni rasti, širijo pa se tudi v tujino – v Srbijo in na Poljsko.

V videu poglejte, kaj je ob prejemu nagrade povedala  dr. Flora Cvetka Tinauer:

*foto: Dejan Židan

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
172 queries in 1,120 seconds.