V Emo Orodjarni danes zjutraj opozorilno stavkali

25. 11. 2016 11:09

V celjskem podjetju Emo Orodjarna so danes zjutraj, med 6. in 8. uro, delavci opozorilno stavkali. Slednje so storili zaradi neizpolnjene večletne obljube uveljavljanja delavskih pravic za ureditev ugodnejšega in preglednejšega vrednotenja dela ter ureditev ostalih razmerij med delodajalcem in zaposlenimi. V kolikor v kratkem ne bo prišlo do dogovora z vodstvom orodjarne, napovedujejo celodnevno stavko čez teden dni.

Po pisanji Radia Krka je osnovna stavkovna zahteva delavcev dvig plače v proizvodnji za 30 odstotkov in podpis nove kolektive podjetniške pogodbe. Slednje naj bi jim vodstvo družbe obljubilo že pred letom in pol, a obljube niso izpolnili. Vsled tega so delavci stavko napovedali že maja letos, a je zaradi dogovora z vodstvom podjetja niso izvedli.

Stanko Stepišnik, lastnik Emo Orodjarne in nekdanji minister za gospodarstvo, je namreč maja v imenu vodstva podjetja obljubil izpolnitev vseh stavkovnih zahtev, ki pa jih po navedbah sindikata do danes ni izpolnil.

V Emo Orodjarni je zaposlenih okrog 200 delavcev, v eni izmeni v proizvodnji 60. Danes naj bi jih stavkalo čez 30, sicer pa naj bi stavko podpirala večina zaposlenih.

 

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,838 seconds.