V Žalcu obetajo 150 novih zaposlitev


nova_delovna_mestaIz družbe Novem car interior design so sporočili, da bodo zaradi novih poslov v žalskem obratu, v katerem že dela 770 ljudi, odprli 150 dodatnih delovnih mest. Po pisanju Financ.si naj bi koncern dobil nove posle za avtomobile znamk Mercedes, Audi in Range Rover, posledično pa potrebujejo dodatne zmogljivosti. Ob tem dodajajo, da bodo v kratkem začeli graditi nov sedem tisoč kvadratnih metrov velik proizvodni objekt.

V omenjenem podjetju sicer izdelujejo okrasne lesene letve za vrata, armaturo in sredinsko konzola avtomobilov. Za podjetje je bilo prelomno leto 2013, ko so dobili posel za novo BMW sedmico, ki so jo začeli prodajati jeseni 2015 in to so v zadnjem poslovnem letu zelo izboljšali poslovanje.

Vsled tega so povečali prihodke od prodaje in to za kar 71 odstotkov. V minulem letu so ustvarili 73,3 milijonov evrov prihodkov, 7,9 milijonov evrov EBITDA in pet milijonov evrov čistega dobička in se uvrstili na 21. mesto Managerjeve lestvice najboljših slovenskih podjetij TOP 101. Za letošnje leto pričakujejo še nekoliko višje številke.

Po pisanju Financ bodo v Novem car interior design v Žalcu na novo zaposlovali v letih 2017 in 2018. V poštev bodo prišli kadri za proizvodnjo, strokoven kader za tehniko, logistiko in organizacijo dela.

Več v Financah (klik!).