V Žalcu podelili priznanja za urejenost in odličnost

10. 11. 2017 11:59

Včeraj je bila v Domu II. slovenskega tabora Žalec zaključna prireditev projekta Najlepši kraj, hiša, kmetija 2017 s podelitvijo priznanj. Na prireditvi so bili tudi podeljeni znaki odličnosti kulinaričnim ponudnikom v Žalcu in okolici, ki ohranjajo kulturo in značaj Spodnje Savinjske doline s prepoznavnimi okusi in jedmi Zeleno zlato.

Projekt »Najlepši kraj, hiša in kmetija « vsako leto izvaja ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec v sodelovanju z Zvezo turističnih društev Občine Žalec ter Občino Žalec. Projekt je organiziran s ciljem izboljšati kakovost življenja občank in občanov Občine Žalec in turistov, obiskovalcev, prispevati k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, poskrbeti za večjo turistično privlačnost naših krajev, za učinkovitejšo promocijo občine Žalec in Slovenije in turizma ter prispevati k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi.

Tudi letos je v izboru sodelovalo lepo število sodelujočih, kar dokazuje, da se čedalje več ljudi in organizacij vedno bolj zavedam, da se z lepo urejenim in zdravim okoljem, zvišuje tudi kakovost življenja.

Petčlanska ocenjevalna komisija, ki jo vodi Štefanija Kos Zidar, se na oglede odpravi dvakrat; v mesecu juniju in avgustu in vsakič je postavljena pred težko nalogo.

Letos so priznanja podelili v naslednjih kategorijah:

Hiša: 1. mesto: Darinka in Cveto Fric, Levec; 2. mesto: Polona in Boštjan Razboršek, Podlog; 3. mesto: Družina Florjan, Šempeter; 4. mesto: Tanja in Tomaž Šmarčan, Zavrh

Kmetija: 1. mesto: Monika in Igor Verdev, Podkraj; 2. mesto: Blaž Cvikl, kmetija Toman, Hramše; 3. mesto: Kmetija Sedminek, Šempeter

Poslovni objekt: 1. mesto: Mini ranč Šempeter, Mitja Vasle

Kulturna dediščina: 1. mesto: Gastro pub Kolodvor iz Žalca, Berosi d.o.o.; 2. mesto: Kužno znamenje Levec

Kraj: 1. mesto: Vrhe na Ponikvi pri Žalcu, Vaško središče – od Ajtnika do Lipuš; 2. mesto: okolica Doma krajanov Galicija

Šola: 1. mesto: POŠ Gotovlje

gostilne_zalec_zeleno_zlato_2017Na prireditvi so bili tudi podeljeni znaki odličnosti kulinaričnim ponudnikom v Žalcu in okolici, ki ohranjajo kulturo in značaj Spodnje Savinjske doline s prepoznavnimi okusi in jedmi Zeleno zlato.

Priznanja so prejeli:

  • Eksperiment S
  • Gostilna Čas Pri Sebastjanu
  • Gostišče Marjola
  • Gostilna Privošnik
  • Hotel Žalec
  • Okrepčevalnica Rib´ca.
Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,160 seconds.