Vegrad Naložba v stečaj, upniki ob 1,76 milijonov evrov

13. 01. 2012 08:11

Po včerajšnji sklenitvi Okrožnega sodišča v Celju, da se stečajni postopek nad največjo lastnico propadlega Vegrada Vegrad Naložba, ki se je začel prede dobrimi štirimi meseci, konča brez opravljene razdelitve upnikom. Stečajna masa podjetja po poročanju Financ ni zadoščala niti za pokritje stroškov stečaja.

Upravitelj Dušan Taljat je glede na razpoložljivo dokumentacijo, po kateri ni pričakovati kakršnihkoli prilivov družbi, katere lastniki so bili nekdanji vodilni v podjetju Vegrad (tudi nekdanja direktorica Hilda Tovšak), predlagal sodišču, da se stečajni postopek konča brez razdelitve upnikom. Premoženje družbe predstavlja 594.826 delnic družbe Vegrad v stečaju, 100-odstotni poslovni delež družbe Vemont v stečaju in 100-odstotni poslovni delež družbe Vegrad Hotel-AM . Taljat je ugotovil še kup nepravilnosti, med drugim tudi razpolaganje z listinami, ki niso pravna podlaga za prenos lastninskih pravic na poslovnih deležih. Ocenil je, da delnice Vegrada in poslovni delež družbe Vemont ne predstavljajo unovčljivega premoženja, ker se predvideva, da lastniki teh naložb ne bodo prišli do poplačila v stečajnih postopkih.

Terjatve družbe Vegrad Naložba je prijavilo 16 upnikov v skupni vrednosti 1,76 milijona evrov. Ob tem je bilo tudi ugotovljeno, da tudi družba Vegrad Hotel-AM izpolnjuje pogoje za stečaj, saj tudi ta nima premoženja in je prezadolžena.

Več na Finance.si.

Fotografija je simbolična.

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 1,006 seconds.