Veleposlanik Kraljevine Belgije Nj. Eksc. Paul Jansen izrazil občini pohvale nad uspešnostjo črpanja evropskih sredstev

28. 10. 2013 10:31

Župan Mestne občine Celje je minuli teden na vljudnostnem obisku sprejel veleposlanika Kraljevine Belgije Nj. Eksc. Paula Jansena in predstavnika trgovskih uradov Predraga Smoleta in Paula Vanoverloopa.

Veleposlanik Kraljevine Belgije Nj. Eksc. Paul Jansen je prišel na vljudnostni obisk skupaj z vodjo trgovinskega urada valonske regije Belgije AWEX Predragom Smoletom in šefom flamskega trgovinskega urada FIT (Flanders Investment and Trade) Paulom Vanoverloopom.

Župan je gostom predstavil zgodovino mesta, celjsko gospodarstvo, okoljevarstvene projekte, razvoj izobraževalnega sektorja in Celje kot evropsko mesto, ki je odprto za tuje investicije. Gostje so izrazili pohvale nad uspešnostjo Mestne občine Celje pri črpanju sredstev iz evropskih kohezijskih skladov. Ker jih je zanimalo kako je MOC-u to uspelo, je župan predstavil prvi projekt v Sloveniji, ki je bil financiral s strani Evropske unije: Centralno čistilno napravo Celje (Wastewater Treatment Plant Celje) in učinke uspešno izvedenega projekta na nadaljnje delo pridobivanja sredstev iz evropskih kohezijskih skladov. Povedal je, da je projekt v programu ISPA oral ledino, bil je namreč prvi Ispin projekt in je uspel zaradi hitrega in učinkovitega pristopa občine h gradnji.

Veleposlanik se je vpisal tudi v knjigo častnih gostov mesta Celje in med drugim povedal, da bo v okviru svojega obiska obiskal dve podjetji v Žalcu: OMCO Feniks d.o.o., ki je v 100 % lasti belgijske korporacije OMCO INTERNATIONAL, in Juteks d.o.o. ter Gorenje v Velenju.

Župan je gostu v spomin podaril knjigo Celjske impresije – dediščina knežnega mesta, avtorja dr. Ivana Stoparja.

Vir in foto: Mestna občina Celje

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 3,296 seconds.