Veseli december v City centru: pričakovanja prodajalcev in letošnji trendi (video)

19. 12. 2012 20:53

Praznovanje veselega decembra ne prinaša veselja samo ljudem ob pogledu na prvi sneg ali ob medsebojnem obdarovanju, temveč nariše nasmeh na obraz tudi marsikateremu trgovcu, ki si v predprazničnem času obeta še kakšen dodaten zaslužek.

Glede na to, da po vsej državi že nekaj časa velja politika zategovanja pasu, ki med državljani vzpodbuja varčevalno obnašanje, nas je zanimalo, kakšne nakupovalne trende si obetajo prodajalci ob letošnjem decembru.

V skladu s tem smo se odpravili v City Center ter tamkajšnje prodajalce manjših trgovin povprašali, kakšna so njihova pričakovanja glede nakupovalnih navad v letošnjem decembru ter kaj vse pravzaprav obsega njihova decembrska ponudba.

Tatjana, lastnica ene izmed trgovin v City centru nam je zaupala, da od letošnjega decembra pričakuje veliko, saj imajo širok nabor čudovitih daril za vse. Prodaje tako naj ne bi ogrozila aktualna kriza, saj so izdelki za nego telesa vedno zanimiva in priljubljena darila, ljudje pa se tudi še vedno radi obdarujejo.

Tudi za drugo trgovino, ki smo jo obiskali, december zanje predstavlja priložnost, saj je to čas obdarovanj, čas praznikov, veselja in druženja v družinskem krogu. Dominik v tem duhu poudarja, da želijo svojim kupcem pomagati pričarati tisto prijetno družinsko vzdušje, zato v svoje ponudbe vselej vključijo izdelke za obdarovanja, izdelke za najmlajše, nekaj za dedka in babico, tople in mehke odeje za mamico in očija, torej z enim stavkom pestro izbiro izdelkom za dom in družino.

Kako pa je z oblačili? Trgovka Karmen ugotavlja, da je bilo včasih bistveno več obdarovanja z oblačili, še posebej priljubljeni so bili puloverji, zadnja leta pa decembra ljudje v prodajalnah z oblačili po navadi iščejo svečana oblačila za zaključke leta, manj pa kose oblačil kot darila. Na tem področju bolj prevladujejo različni modni dodatki, kot so rute, pasovi, kape in nakit.

Malo drugačni trendi pa decembra veljajo v trgovini za male živali, kjer nam je Ksenija predstavila tudi obdarovanje živali. V njihovi trgovini gojijo visoka pričakovanja glede decembrske potrošniške mrzlice, saj število domačih živali strmo narašča, prav tako pa vedno bolj postajajo kot družinski člani. Tako postaja vedno bolj priljubljeno tudi obdarovanje ljubljenčkov, ki lahko pod božično jelko najdejo tudi marsikaj zase.

Pomanjkanje denarja v državni blagajni torej ljudem ne odvzame prazničnih občutkov, saj kot vrednote še vedno prevladujejo topli medsebojni odnosi z našimi najbližjimi. V prazničnem času obdarovanja se tako še vedno radi spomnimo na svoje najbližje z različnimi darili.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,102 seconds.