Žalski Tehnos letošnja regijska gazela

05. 10. 2017 20:25

Časopisna hiša Dnevnik je nocoj na prireditvi v Šolskem centru Celje razglasila savinjsko-zasavskega regijskega finalista tradicionalne akcije Slovenska gazela. 

Za letošnji naziv so se v ožjem izboru potegovali preboldsko družinsko podjetje Ograje Kočevar, Šotori Petre z Vranskega, ki so bili med nominiranci že lani, in žalski Tehnos.

Podjetje Tehnos izdeluje mulčerje in druge kmetijske stroje pod lastno blagovno znamko ter izdelke za belo tehniko ter avtomobilsko in letalsko industrijo. Podjetje, ki ga vodi Anton Kisovar, je lani ustvarilo 12,8 milijona evrov prihodkov, kar je petino več kot leta 2015.

Podjetje, ki deluje skoraj tri desetletja, v okviru skupine zaposluje več kot sto sodelavcev. Delež izvoza je več kot 90 %, tri četrtine neposredno in okoli 14 % posredno. Družba zaradi povečanja obsega proizvodnje gradi večje proizvodne prostore, soočajo pa se s težavami pri pridobivanju razpoložljive delovne sile.

Sklepna prireditev Slovenska gazela 2017 bo v sredo, 25. oktobra, v Cankarjevem domu v Ljubljani. Podrobnejše informacije o projektu Gazela 2017 so objavljene na spletni strani www.gazela.com.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,546 seconds.