Neformalno učenje v MCC (foto)

20. 10. 2019 06:26

Celjski mladinski center je med 15. in 17. oktobrom v okviru projekta Teden neformalnega učenja – MCC Uči, organiziral niz brezplačnih delavnic in predavanj različnih tematik.

til_4960Namen vseh aktivnosti povezanih s Tednom neformalnega učenja je preprost: mladim ponuditi dodatna, brezplačna izobraževanja, da pridobijo znanja, ki jih lahko uporabijo v vsakdanu. Hkrati pa želijo celotni javnosti prikazati pomen in vlogo neformalnega izobraževanja, ki igra pomembno vlogo za formalni izobraževalni sistem.

Tekom projekta so se odvila 4 predavanja oziroma delavnice različnih tematik. Udeleženci so lahko tako na potopisnem predavanju mlade popotnice podirali tabuje o tem, kako je kot dekle potovati po arabskem svetu, ter izvedeli vse napotke, kako potovati s čim manj prtljage in denarja, ter ob tem še kaj zaslužiti. Na delavnici ličenja smo izvedeli vse zapovedi pravilnega in nepravilnega ličenja, producent Blaž Vrečko pa nam je predstavil osnove glasbene produkcije. Veliko zanimanja je poželo tudi predavanje »7 korakov iz hobija v poklic«, kjer je portretistka Dolores Ponoš s svojim izkušnjam pomagala mladim pri zagonu novih idej in spodbudila udeležence da razvijejo le to.

Celjski mladinski center si prizadeva, da bi se mladi še bolj neformalno izobraževali, saj menijo, da je ta oblika izobraževanja še kako pomembna za socialno vključenost mladih. Vsako pridobljeno znanje, tudi neformalno je pomembno, saj lahko vpliva na karierne odločitve in na to, kaj mladi želijo početi. Najsibo za hobi ali za poklic.

L. Č. foto: Tilen Križnik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
201 queries in 3,524 seconds.