Novi prizidek Šolskega centra Celje namenu predala šolska ministrica (foto, video)

27. 08. 2020 06:00

Svečan dan na Lavi, kjer je novi prizidek Šolskega centra Celje uradno odprl svoja vrata. Trak je prerezala ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simona Kustec.

Šolski center Celje (ŠCC) je svoja vrata prvič odprl leta 1959. 26. avgusta 2020 se je povečal še za en prizidek, v katerem so prostor dobile specializirane učilnice, v katerih bodo svoja znanja bogatili dijaki.

Ministrica z direktorjem in podžupanjo odprla prizidek. Foto: DejC

Novi prizidek Šolskega centra Celje

Z urejanjem prenosa lastništev zemljišča, na katerem stoji sodobni prizidek, se je začelo leta 2011. Sledilo je pridobivanje dovoljenj za odstranitev dotrajanih objektov, ki so tam stali. Novembra 2019 so izvajalci začeli z gradbenimi deli in prizidek končali že pred poletjem. Sledilo je opremljanje štirih specializiranih učilnic, prostora za laboratorijske vaje in fitnes prostora. Projekt, gradnja, prispevki in nadzor znašajo 900.000 evrov. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je k celotni naložbi prispevalo 280.000 evrov. Ministrica, prof. dr. Simona Kustec, je tako svečano prerezala trak. Pri tem sta ji pomagala direktor ŠCC Igor Dosedla in podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek.

Novi sodobni prostori v Šolskem centru Celje. Foto: DejC
Ste vzor šolskim centrom cele naše države. Imate lep, konstanten, stabilen vpis. Prav tako lepo napredovanje iz letnika v letnik, izjemno sodelovanje z gospodarstvom, ki uspešne dijake nato zaposli. Dobro ste povezani z lokalno in regionalno skupnostjo. Ste regijsko srce izobraževanja. Tudi iz vidika vodenja, gospodarjenja, skrbi za šolo kot institucijo ste vzor. Imate našo podporo in želim, da nadaljujete odločno in uspešno. Srečno, vse dobro in pazite nase.prof. dr. Simona Kustec

Šolski center Celje v novo šolsko leto

ŠCC bo v novem šolskem letu 2020/21 obiskovalo 3.095 dijakov, kar je 100 več kot prejšnje. Razpisani programi vseh petih srednjih šol so polni, devet programov ima omejitev. Zaradi velikega zanimanja za programe tehničnih smeri so v dveh povečali število razpoložljivih mest.

Z dodatnimi prostori bo zavod reševal prostorsko stisko, hkrati bodo dijaki lahko končno telovadili pod eno streho, saj jih 1. septembra, ko se začne novo šolsko leto, v novem objektu pričakuje tudi sodoben fitnes.

Igor Dosedla, direktor ŠCC:

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec:

Fotogalerija:

 

DejC

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
220 queries in 3,392 seconds.