Pestro decembrsko dogajanje tudi na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo v Celju


Na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo Šolskega centra Celje se lahko pohvalijo z dijaki, ki jih poleg osnovne stroke (elektrotehnika, kemija in računalništvo) veseli tudi kulturno ustvarjanje. Slednje pride še posebej do izraza v decembru, ko dijaki z mentorji pripravljajo različne kulturne dogodke, s katerimi želijo polepšati decembrsko dogajanje sebi in svojim bližnjim.

V decembru so tako člani projektne skupine Ustvarjajmo v timu pod mentorstvom dr. Tanje Jelenko in Metke Jagodič Pogačar 3. 12. 2016 pripravili glasbeno pravljico za učence waldorfske šole v Žalcu.

13. 12. 2016 so člani gledališke delavnice pod mentorstvom dr. Anite Laznik in mladi glasbeniki pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar pripravili praznično prireditev za starše in učitelje, s katero so ustvarili sproščeno, prijetno vzdušje in na obraze gledalcev privabili en velik nasmeh.

Prireditev so dodatno s kemijskim poskusom popestrili kemiki pod mentorstvom Irene Drofenik, sooblikovali pa dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko, saj so pripravili kostume (mentorica: Melanija Dobrinič) in masko za nastopajoče (mentorici: Brigita Novačan in Milena Poglajen).

ss_ker_2

14. 12. 2016 pa je že zgoraj omenjena ekipa pripravila Rock koncert, s katerim so na SŠ KER obeležili tudi bližajoči se državni praznik – dan samostojnosti in enotnosti.

ss_ker_3

Ne smemo pa pozabiti na pevce, ki so člani Mešanega mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Celje in ki so 20. 12. 2016 s koncertom S pesmijo v praznične dni v Celjskem domu pričarali čaroben večer.

A.L.