Podelitev diplom: 119 novih diplomantov na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije

V Modri dvorani Celjskega sejma je v četrtek potekala že 16. podelitev diplom Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije (MFDPŠ) v Celju. 119 novih diplomantk in diplomantov na vseh treh stopnjah študija je nagovoril tudi podžupan Mestne občine Celje Uroš Lesjak.

Na MFDPŠ, kjer je trenutno vpisana 17. generacija študentov, je študij doslej zaključilo že 1.433 diplomantk in diplomantov. Na minuli slovesnosti je diplome prejelo 19 diplomantov univerzitetnega študijskega programa Ekonomija v sodobni družbi, 39 diplomantov visokošolskega strokovnega študija Poslovanje v sodobni družbi, 49 magistrov Managementa znanja, 10 magistrov Vodenja in kakovosti izobraževanju ter 2 doktoranda Managementa znanja.

Diplomante je nagovoril tudi podžupan Mestne občine Celje Uroš Lesjak.

Poleg številnih diplomantov, zrelost na vseh področjih delovanja in prepoznavnost fakultete, tako v Sloveniji kot tudi v tujini, dokazujejo še odzivi akademskega, poslovnega in družbenega okolja ter vedno vzpodbudne evalvacije Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS).

Kot je v svojem nagovoru poudaril dekan MFDPŠ doc. dr. Srečko Natek, je uveljavljenost fakultete iz Celja vse močnejša tudi v širšem akademskem prostoru. ”V okviru internacionalizacije je v lanskem študijskem letu v izobraževanju sodelovala vrsta uglednih profesorjev iz tujine. V okviru Erasmus+ so bile izvedene mobilnosti naših študentov za študij ali prakso v tujini. Prav tako smo lani na Malti izpeljali že 13. mednarodno znanstveno konferenco MakeLearn, TIIM & PIConf, na kateri je sodelovalo 191 udeležencev iz 37 držav,” je še povedal dekan MFDPŠ doc. dr. Srečko Natek.

V teku je tudi vrsta mednarodnih in nacionalnih raziskovalnih ter razvojnih projektov, ki imajo pomembno vlogo pri doseganju raziskovalno – razvojnih ciljev in financiranju fakultete.

 

V aprilu študentski svet MFDPŠ vabi na KoMe študentsko konferenco

Že 14. KoMe študentska konferenca bo potekala v četrtek, 11. 4. 2024 ob 16.00 na sedežu MFDPŠ.

Naslov letošnje konference je Prihodnost dela in učenja: umetna inteligenca kot ključni faktor uspeha?

Gostje konference bodo:

  • mag. Mojca Guštin, profesorica, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana,
  • ga. Maja Umek, Program and Marketing Manager, Process Space d.o.o.,
  • mag. Andrej Guštin, Direktor G-MADE, Predsednik IIBA Slovenia in
  • ga. Mojca Lubanjšek Pehant, mag. manag. izobr. svetovalka in mentorica za komunikacijo in psihodinamiko odnosov.

Več informacij o dogodku najdete na njihovi spletni strani www.mfdps.si

 

Z letošnjim šolskim letom so prav tako prenovili študijska programa 1. stopnje, ki sedaj vključujeta tudi študij kriptovalut, poslovne forenzike, umetne inteligence, digitalnega poslovanja, …

MFDPŠ Celje v novo leto vstopa s prenovljenima študijskima programoma 1. stopnje