12 oseb zastrupljenih z ogljikovim monoksidom, iztekanje nafte, požar

18. 01. 2021 09:19

Včeraj ob 17:57 je v Dobrni v objektu prišlo do sproščanja ogljikovega monoksida. Gasilci PGE Celje in PGD Dobrna so iz objekta umaknili 24 oseb, katere je na kraju pregledala urgentna ekipa NMP Celje. Reševalci NMP Celje, Slovenska Bistrica in Velenje so 12 oseb, ki so kazale znake zastrupitve oziroma imele v krvi povišano vrednost ogljikovega monoksida, prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Celje, SB Slovenj Gradec in v Urgentni center Maribor.

Ob 3:04 zjutraj je na Liptovski ulici v Slovenskih Konjicah iztekala nafta iz rezervoarja osebnega vozila. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj, z absorbentom posuli naftni madež ter očistili vozišče.

Včeraj ob 15:12 je v naselju Debro, v občini Laško, prišlo do izlitja vode na vozišče glavne ceste. Posredovali so gasilci PGD Laško. Ugotovili so, da se voda izteka iz bližnjega hriba, na vozišču pa se ustvarja za vozila neveren led. Kraj so zavarovali ter odstranili led, nato pa so delavci cestnega podjetja cesto posolili. V naslednjih dneh bodo sanirali dotok vode na vozišče.

Včeraj ob 3:13 je v naselju Letuš, v občini Braslovče, prišlo do požara na objektu. Posredovali so gasilci PGD Letuš, PGD Braslovče in PGD Mozirje, ki so požar omejili ter pogasili. Leseni del objekta je v celoti zgorel.

Včeraj ob 16:30 je posadka helikopterja SV iz naselja Nazarje v spremstvu medicinske ekipe HNMP Brnik prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu obolele osebe.

Včeraj ob 9:57 so na Rudniški cesti v Zrečah gorele zunanje varovalke 10KW na TP 10 Zreče. Do prihoda dežurne ekipe Elektro Maribor so gasilci PGD Zreče varovali kraj požara.

Slike: FB/PGD Laško, FB/PGD Slovenske Konjice

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,598 seconds.